Gaziantep'in ünlü lezzetlerinden biri olan Mumbar dolması, küçükbaş hayvanların bağırsağına bulgur ve et karışımı doldurularak hazırlanıyor. Yapımı oldukça zahmetli olan Mumbar dolması için hayvan bağırsaklarının özenle temizlenmesi ve yaklaşık 4 saatlik bir pişirme süreci gerekiyor. Mumbar dolmasının fiyatı ise 160 - 170 lira arasında değişiyor.
Gaziantep'in soğuk kış günlerinde daha fazla talep gören Mumbar dolmasının, özellikle yemek öncesinde veya ana yemek olarak tercih edildiğini belirten Ökkeş Öztürk, yaz aylarında ise gündüzleri daha fazla ilgi gördüğünü ifade etti.
Mumbar dolmanın Gaziantep mutfağında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Öztürk, kavrulmuş bir şekilde sıkça tercih edildiğini ve et suyu ile yapılan türünün de bulunduğunu dile getirdi.
Mumbar dolmasının yapımını anlatan Öztürk, kuzunun ince bağırsağının kullanıldığını, içerisine bulgur, sarımsak, salça, karabiber, biber, kuyruk yağı ve tuz eklenerek hazırlandığını ve piştikten sonra yağda kavrulduğunu söyledi.
Ayrıca, gelen turistlerin de Mumbar dolmasına ilgi gösterdiğini belirten Öztürk, lezzetiyle hayran bırakan turistlerin bu eşsiz tatı keşfetme merakıyla geldikleri bölgede Mumbar dolmasını denediklerini ifade etti.
Günlük 50-60 porsiyon Mumbar dolması sattıklarını belirten Öztürk, fiyat aralığının 160-170 TL olduğunu paylaştı.
iha