Türkiye'nin en erken erik hasadını gerçekleştiren 25 yaşındaki ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası'nın ürettiği erikler, kilosu 3 bin 500 TL'ye kadar alıcı buluyor.
Bu muhteşem lezzet, özellikle Arap Şeyhleri tarafından büyük ilgi görüyor. Ası ailesi, kış mevsiminde dahi erik yetiştirerek tarımsal başarılarını gösteriyor.
Şubat ayının başından itibaren erik hasadına başlayan Mustafa Kutay Ası, dünyanın dört bir yanına internet üzerinden erik göndererek başarısını sürdürüyor.
Yaklaşık 800 metrekarelik bir alanda kurulu serada üretim yapan genç girişimci, erikleri çini kaselerle göndererek İznik'in tanıtımına da katkı sağlıyor.
Ancak bu erken hasadın maliyeti oldukça yüksek. Isıtma için kullanılan kömür masrafı, bu sene ülkedeki sert kış koşullarıyla birlikte 200 bin lirayı buldu.
Bu özverili çalışma sayesinde, eriklerin lezzeti Marmaris'ten İznik'e gelen tüketicileri de cezbetmeye devam ediyor.
iha