Bir fırtına toprak kaymalarına ve şiddetli yağmurlara yol açarak, Filipinler'in kuzeyindeki birçok bölgeyi sular altında bıraktı. En az 14 kişi hayatını kaybetti ve yetkililerin yoğun nüfuslu yerlerde okulları ve kamu kurumlarının çalışmalarını askıya almasına neden oldu.


TAYFUNA DÖNECEK


Hava durumu bürosuna göre; tropikal fırtına Yagi, Casiguran kasabasına çarptı. Saatte 85 kilometre hızındaki rüzgarlar. 105 kilometreye çıktı. Hava durumu bürosu, bunun muhtemelen bir tayfuna dönüşeceğinin tahmin edildiğini söyledi.


ATEŞ ÇEMBERİNDE


Yetkililer, çoğunluğu heyelan ve boğulma nedeniyle olmak üzere en az 14 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Filipinler'i her yıl yaklaşık 20 tayfun ve fırtına vuruyor. Takımadalar, Pasifik Okyanusu kıyısının büyük bölümünde birçok volkanik patlama ve depremin meydana geldiği "Pasifik Ateş Çemberi"nde yer alıyor.


2013'TEKİ FELAKET


Bu durum, Güneydoğu Asya ülkesini dünyanın en fazla felakete maruz kalan yerlerinden biri yapıyor. 2013 yılındaki Haiyan tayfunu, 7300'den fazla kişinin ölümüne ve kaybolmasına sebep olmuştu. Bazı köyler yok oldu. Gemiler, iç kısımlara sürüklendi. 5 milyondan fazla kişi yerinden edildi.
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ