Kuala Lumpur'da kaldırımda açılan bir çukurda kaybolan Hintli kadını arama çalışmaları sekizinci günde sekteye uğradı. Yetkililer, dalgıçların konuşlandırılmasının çok riskli olduğunu söylüyor. Olay Malezya'yı çok etkiledi. Geçen hafta yaklaşık 110 kurtarma görevlisi, 48 yaşındaki Vijaya Lakshmi Gali'yi aramak için gece gündüz çalıştı.


SADECE TERLİK ÇIKTI


Ancak ilk 17 saatte bulunan bir çift terlik dışında çabalar sonuçsuz kaldı. İtfaiye ve Kurtarma Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; kanalizasyon şebekesine giren iki dalgıç, güçlü su akıntısı ve sert döküntülerle karşılaştı.


KIRMAK İMKANSIZ


İtfaiyeciler, beton bloklar gibi katılaşmış molozların kırılmasının imkansız olduğunu söyledi. Daha önce tüplü dalış kıyafetleriyle kanalizasyona inen dalgıçlar, sıfır görüş mesafesi ve yoğun yağmurla mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirtti.


VİZELERİ UZATILDI


Hindistan'dan ziyarete gelen Gali, ailesiyle birlikte yakındaki bir tapınağa doğru giderken, Jalan Masjid India sokağında oluşan 8 metre derinliğindeki çukura düşmüştü. Olay bütün dünyada manşetlere çıkmıştı. Malezya hükümeti, Bayan Gali'nin ailesinin vizelerini, bir ay uzattı. Geçtiğimiz cumartesi günü Hindistan'a dönmeleri gerekiyordu. Kuala Lumpur Belediyesi de aileye saygı nedeniyle Ulusal Bayram kutlamalarını iptal etti.


KORKU VE ÖFKE


Olay Malezyalılar arasında korku ve öfkeye yol açarken, birçoğu çöküntünün sebebinin ne olabileceğini sorguluyor. Yetkililer, sebebi belirlemek için bir denetimi yapacaklarını söyledi. Jeolojik Bilimler Departmanı'ndan bir yetkili, ilk gözlemlerin bunun insan faaliyetleri ve iklim değişikliğinin bir kombinasyonundan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL