Olay, dün sabah saatlerinde İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Kadın Doğum Servisi'nde meydana geldi. Suriye uyruklu A.H. (29), 3 günlük bebeğiyle hastanede bulunuyordu. Bebeği odasında göremeyince durumu hastane yetkililerine bildirdi. Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri hemen harekete geçti ve bebeği bulmak için çalışma başlattı. Yapılan kamera incelemesi ve saha çalışmaları sonucunda, bebeği kaçıran kişinin Karabağlar Limontepe Mahallesi'nden bir taksiye bindiği tespit edildi. Detaylı araştırmalar sonucunda, bebeği kaçıran kişinin S.G. (51) olduğu belirlendi.

Tespitler üzerine operasyon düzenleyen Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, S.G.'yi evin yakınında yakaladılar. Polis, S.G. ile birlikte eve girdi ve hastane odasından kaçırılan 3 günlük bebeği buldu. S.G. gözaltına alındı ve emniyete götürüldü.

Öte yandan hastane odasından bebeğin kaçırılma anı, hastanenin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, hastane odasından çıkan bir kadının elindeki örtüyle bebeği gizlediği ve hızlı adımlarla koridoru geçtiği anlar görülüyor. Bebeğin ailesine teslim edildiği belirtildi.

Kaynak: iha