Hepimiz aynı şeyi yaşadık... Patatesleri çok uzun süre bıraktınız ve filizlerle kaplı olduğunu gördünüz. Ancak bu patatesleri atmak zorunda değilsiniz. Yine de dikkatli olmanız gerekir. Filizler küçük ve patates hala sert mi? Filizleri güvenle kesip yemeye devam edebilirsiniz.
MİDE RAHATSIZLIĞI
Ancak patates yumuşaksa, buruşuksa veya filizler uzunsa, en iyi seçeneğiniz onu atmaktır. Filizler, mide rahatsızlığına veya daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabilen doğal bir toksin olan glikoalkaloidler içerir.
NELER YAPILMALI?
Patateslerin filizlenmesini önlemek için onları serin, karanlık ve kuru bir yerde, çuval bezi gibi hava alabilen bir yerde saklayın. Onları filizlenme sürecini hızlandıran soğanlardan uzak tutun. Ayrıca buzdolabını düşünmeyin bile... Patateslerinizi taze tutacağını varsayabilirsiniz, ancak aslında sadece lezzetini değiştirecektir.
O BÖLÜMÜ KESİN
Patates filizlendiğinde, içindeki nişasta şekere dönüşür. Sadece belli bir bölümü filizlenmişse, o bölüm kesip geri kalanı yiyebilirsiniz. Ancak patates ufalmış ve buruşmuşsa yenmemesi tavsiye edilir.