İlber Ortaylı’dan İBB’ye tepki: 'Talihsiz bir politikacı tavrı' İlber Ortaylı’dan İBB’ye tepki: 'Talihsiz bir politikacı tavrı'

Reklamcı ve Yönetmen Utku Yasavul kamerada çekilen HADIA filmi, izleyenlere çok soru amaçlıyor: "Filistinli Bir Çocuk Ne İster? " Gazze'deki çocukları dikkat çekmek amacıyla Yönetmen Utku Yasavul kamerada çekilen HADIA filmi, sadece 15 günlük festival yolculuğunda Short Shot Fest, Sittannavasal Uluslararası Film Festivali, New York Aylık Film Festivali, Walthamstow Uluslararası Film Festivali, Pune Kısa Film Festivali'nde resmi seçkiye girerken, Kino Film Festivali'nden ise Onur Ödülü ile döndü.

HADIA şu anda ise Atlantic Uluslararası Film Festivali, Lübnan Film Festivali, Londra Uluslararası Bağımsız Film Festivali, Buenos Aires Uluslararası Film Festivali, Özgür Filistin Uluslararası Film Festivali gibi önemli festivaller dahil 12 festivalde yarışıyor.

Taşı yenecek bir silah yok

20'den fazla oyuncu arasından hepsi amatör oyuncu Muzaffer Emin Keleş'in ilk oyunculuk performansı olmasına rağmen önemli bir performans sergileyeceğini söylüyor. Yönetmen Utku Yasavul, bu kısa film ile Filistinli çocukları bir hediye göndermeyi istediğini söylüyor: "80'lerin başında doğan bizim kuşak için Filistin demek İntifada demektir; direniş demek, zalime taşla karşı koymak demektir. Birinci İntifada'dan bu yana 40 yılan yakın zaman geçti ama Filistin'de çocuklar için hiçbir şey değişmedi, hatta son olaylarla birlikte hayatları Çok daha fazla da sahiplenme. Sadece Filistinli çocuklar. Çocukları da değerli çocuklar ama milliyetleri ya da on yaşında olduğu için yok sayılıyorlar. Ben o çocukları bir armağan istiyordum. Hadia Arapça hediye demek. Ve dünyada taşı yenecek bir silah yok…”

Kaynak: HABER MERKEZİ