Fenerbahçe’de Sırp yıldız Dusan Tadic golle asistlerinin yanı sıra saha içi liderliği, hırsı ve kazanma arzusuyla teknik direktör İsmail Kartal’ın oyun sistemindeki vazgeçilmezi. Lakabı “asist kralı” olan Dusan Tadic sarı lacivertli takımda da asistlerine devam ediyor, sarı lacivertli takımın hücumlarında pozisyonların çoğunda Tadic var. 

TADIC2 (1)


Tadic’in tüm kulvarlarda 3 asisti var, ancak yıldız futbolcunun birçok asisti gol olarak değerlendirelemedi. Bencil olmayan gol atmak kadar asist yapmayı da seven bir karaktere sahip olan Tadic kendisinden daha müsait olan bir takım arkadaşı olduğunda pas vermeyi tercih ediyor. 

TADIC3 (1)

Sarı lacivertli takımın bu sezon oynadığı tüm resmi maçlarda forma giyen Tadic tüm kulvarlarda 6 gol 3 asistlik performans sergiledi. Ligde 2 golü olan Tadic bu gollerini de son iki maçta kaydetti. 

Sırp yıldız Dusan Tadic ilk 8 hafta itibarıyla ligde forma giyen oyuncular arasında 3.63 asist beklentisiyle zirvede yer alıyor. Avrupa'nın 5 büyük liginde asist beklentisi konusunda da Tadic ilk sıralarda yer alıyor. 

TADIC4 (1)

Sırp yıldız Tadic ligde yaratılan büyük şans istatistiğinde (9), "Maç başı kilit pas" istatistiğinde (2.6) ve "Asist Beklentisi" istatistiğinde (3.63 xA) ligin zirvesinde bulunuyor.

TADIC5 (1)

Ligde asist beklentisi (xA) en yüksek oyuncular:  

3.63 - Dusan Tadic 

2.76 - Yusuf Sarı 

2.73 - Kerem Aktürkoğlu 

2.67 - İrfan Can Kahveci 

2.25 - Ferdi Kadıoğlu 

1.90 - Sebastian Szymanski 

1.85 - Serdar Gürler   

Ligde oluşturulan büyük şans sayısı: 

Dusan Tadic - 9

Kerem Aktürkoğlu - 6

Hadziahmetovic - 5

Angelino - 5

Guilherme - 4

Max Gradel - 4

Ghezzal - 4

Yusuf Sarı - 4

BAZEN GÜZEL BİR ASİST GOLDEN DAHA İYİDİR

Sırp yıldız Dusan Tadic, bazen güzel bir asistin golden daha iyi olduğunu söyleyerek, kendisinden daha müsait durumda olan bir takım arkadaşına pas vermeyi tercih ettiğini söyledi. Tecrübeli futbolcu, “Gol atmayı severim, ancak bazen güzel bir asist, golden daha iyidir. Hiçbir zaman bencil olmadım. Benden daha müsait durumda olan birini görürsem ona pasımı veririm” dedi.


 

Kaynak: ERAYCAN ERGİNBAŞ