Teknik direktör İsmail Kartal, oyun sisteminde takımın boyutunu ciddi şekilde azaltarak, rakibe alan vermemeye odaklandı. Fenerbahçe, şu anda daha sıkı bir saha yerleşimi sağlayarak, takım halinde savunma ve hücum yapma anlayışıyla dengeli bir oyun sergiliyor. Bu sayede rakiplere savunma arkasında boş alan bırakmıyor. Sarı-lacivertli ekip, ligde oynadığı 8 maçta rakiplerine sadece 13 şut imkanı tanıdı, 6 maçta ise kalesini gole kapattı. Sadece 2 maçta kalesinde 3 gol gördü. Bu performansla Fenerbahçe, rakiplerine en az şut fırsatı veren ve en fazla gole izin veren takım olarak öne çıkıyor.

Fenerbahçe son 4 maçta rakip ceza sahasında tam 180 kez topla buluşurken, rakipleri ise sadece 38 kez Fenerbahçe ceza sahasına yaklaşabildi. Sarı-lacivertli ekip, bu sonuçlarla son 4 maçta rakiplerine pozisyon vermemekte ve rakiplerini ceza sahasına yaklaştırmamaktadır.

16 MAÇ 7 GOL

Fenerbahçe, bu sezon oynadığı 16 resmi maçı kayıpsız geçti ve rakip fileleri tam 46 kez havalandırırken, kalesinde sadece 7 gol gördü. Sarı-lacivertli ekip, bu 16 maçın 9'unda kalesini gole kapatarak başarılı bir savunma performansı sergiledi.

BECAO - DJIKU FARKI

Sarı-lacivertliler, Djiku ve Becao ikilisinin stoper tandemiyle birlikte oynadığı maçlarda kalesinde sadece 1 gol gördü. Djiku ve Becao'nun savunmadaki uyumu, Fenerbahçe'nin geçit vermez bir savunma hattı oluşturmasına katkı sağlıyor. Süper Lig'de Fenerbahçe'nin kalesinde 3 gol bulunurken, Djiku ve Becao ikilisi 6 maçta birlikte stoper mevkiinde forma giydi ve bu maçlarda sadece 1 gol yediler. Becao, Samsunspor maçında sakat olduğu için kadroda yer almadı ve Fenerbahçe'nin kalesinde 2 gol gördüğü Antalyaspor maçında stoper merkezi Becao-Serdar Aziz ikilisi oluşturdu.

Kaynak: GALİP ERCAN ÖZTÜRK