Rusya Milli Voleybol Takımı Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle FİVB tarafından banlanmıştı. Medyaya Arina Fedorovtseva'nın da Türk vatandaşlığına geçip Filenin Sultanları'na katılacağı iddiaları gündemde. Peki Arina Fedorovtseva Türk vatandaşı olacak mı? Arina Fedorovtseva kimdir? İşte haberin detayları..


Bilindiği üzere Rusya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle FİVB turnuvalarından banlandı ve artık turnuvaya katılamıyor. Turnuvaya katılamadığı ve kendini gösteremeyen Arina Fedorovtseva bu durumdan bayağı şikayetçi olduğu söyleniyor.

Arina Fedorovtseva Türk vatandaşı olacak mı?

Filenin Sultanları, başarısını tüm dünyaya kanıtlamış durumda. Küba'lı oyuncu Melissa Vargas 2021 yılınca Türk vatandaşlığına geçti ve TC kimlik kartını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından almıştı. Şimdi ise Arina Fedorovtseva Türk vatandaşı olacak iddiları gündemde merak edilenler arasında. Arina Fedorovtseva da Filenin Sultanları'na katılmak istiyor. Bu durumu babasıyla görüşen Fenerbahçe'nin genç yıldızı son onayı babasının vereceği belirtildi. 


Arina Fedorovtseva'nın babası ve aynı zamanda da Rus Kürek sporcusu Sergev Fedorovtseva şu sözleri ilettiği iddia edildi: 
Tabii ki kızımın başarısı her şeyden önemli onun geleceği için her şeyi yapmaya hazırım. Biraz düşünmeye ihtiyacımız var şu an olmasa bile ilerleyen zamanlarda neden olmasın? 
Bu sözlerden sonra Arina ve babasının Filenin Sultanları'na yeşil ışık yaktığı şu an olmasa bile ilerleyen zamanlarda kesinleşeceği belirtildi.

Melissa Vargas'ın Türk vatandaşlığı serüveni

Avrupa Voleybol Şampiyonası ve Milletler Ligi'nde şampiyon olan Türkiye milli voleybol takımının önemli oyuncularından biri olan Melissa Vargas, 2021 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen TC kimlik kartını alarak milli takım kariyerine başladı. Küba asıllı olan Vargas, milli takımın önemli bir yıldızı haline gelmiştir.

vargas-1

Arina Fedorovtseva kimdir?

Arina Sergeyevna Fedorovtseva, 19 Ocak 2004 tarihinde doğmuş olan bir Rus profesyonel voleybolcudur. Kendisi Fenerbahçe Opet takımında ve Rusya milli voleybol takımında oynamaktadır. Ayrıca, Rus kürek sporcusu Sergey Fedorovtsev'in kızıdır.

KARİYERİ


2004 yılında doğan Fedorovtseva, başlangıçta yüzme sporuyla ilgilendi ve daha sonra voleybola ilgi duymaya başladı. Dinamo Kazan kulübünün alt yaş gruplarında voleybol oynamaya başladı ve 2019 yılında kulübün A takımında forma giymeye başladı. Ayrıca, Rus milli voleybol takımının genç yaş kategorilerinde uzun süre yer aldı ve 2021 yılı itibarıyla milli takımın A takımında da oynamaya başladı.

Olmaz ki Şevval! Böyle de tenis oynanmaz ki! Olmaz ki Şevval! Böyle de tenis oynanmaz ki!

2021-2022 sezonunda Türkiye'de Fenerbahçe Opet ile sözleşme imzalayarak Türkiye'de profesyonel voleybol kariyerine devam etti.

Arina Fedorovtseva'nın kulüp başarıları:


Superliga (Rus Voleybol Ligi) Şampiyonluğu: 2019-20
Coppa di Russia (Rus Voleybol Kupası) Şampiyonluğu: 2019, 2020
Supercoppa Russa (Rusya Süper Kupası) Şampiyonluğu: 2020
2021 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası Üçüncülüğü: 2021
2022 Spor Toto Kadınlar Şampiyonlar Kupası Şampiyonluğu: 2022 (Fenerbahçe)

Kaynak: MEHMET KIZMAZ