Fenerbahçe, Süper Lig ve Avrupa’da peş peşe 19 galibiyete imza atarken göklere çıkartılan İsmail Kartal, art arda başarısız sonuçlarla “tartışılan adam” konumuna düştü. Konferans Ligi’nde Nordsjaelland karşısındaki 6-1’lik tarihi hezimet, 62 yaşındaki çalıştırıcıyı zor duruma düşürdü.

Kartal’ı, kendisini hararetli şekilde savunan spor yazarları dahi eleştirmeye başladı. Yapılan birçok yorumda, İsmail Kartal’ın oyun içinde B planı olmadığı savunulurken, 4-2-3-1’in kriz anlarında işe yaramadığı görüşleri öne çıktı.

Eksiklere rağmen hezimetin Kartal’a yazılacağını savunan spor otoriteleri, “Defansı düzelteyim derken orta sahayı bozdu. Yetmiyormuş gibi, Dzeko ve İrfan Can gibi takımın iki önemli silahını rotasyona kurban verdi; oyuna girdiklerinde ise iş çoktan bitmişti.

Kartal, Kent’i asla kazanma yoluna gitmedi. Bazı maçlarda birkaç dakika oynatarak onu oyun planına ısındırmaya çalıştı ancak Kent bu durumlara alışık değil. Glasgow Rangers’ta geçirdiği müthiş sezonun ardından Fenerbahçe’ye geldi, takımın yıldızı olacağını sanıyordu, kulübeye hapsoldu.

Aynı şekilde Batshuayi… Dzeko’nun gölgesinde kaldı ve ilk 11’de çıktığı maçlarda bile her an oyundan alınacağı korkusu yaşadı. Crespo ve Zajc’a duyduğu güveni Kent ve Batshuayi’ye de duysaydı keşke. 15 milyon Euro bonservis bedeli ödenen Cengiz’in bir türlü hazır hale gelmemesi de hocaya a yazar” şeklindeki yorumlarla Kartal’ı eleştirdi.

Kartal’ın Guardiola, Klopp, Mourinho ve Ancelotti gibi özgün oyun planlarının olmadığını savunan otoriteler, sarı-lacivertli hocanın 4-2-3-1’e oyunun sonuna kadar sadık kaldığını, şapkadan tavşan çıkartılması gereken anlarda maçları seyirci gibi izlediğini ifade etmekten de geri kalmadılar.

Taraftarlar ise sosyal medyadan eleştiri getirseler de hocalarını savunuyorlar ancak artık değişik bir şeyleri denemenin zamanının geldiğini belirtiyorlar. Sakat oyuncuların takıma katılmasıyla her şeyin yoluna gireceğine yönelik inanç sürse de her kötü sonuçta İsmail Kartal’ın daha ciddi bir baskıyla karşı karşıya kalacağı kesin. Fenerbahçe’nin bir morale ihtiyacı var ve pazartesi günü Kadıköy’de Sivasspor’la oynanacak Sivasspor maçı şimdi daha büyük bir önem taşıyor.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK