Teknik direktör Jose Mourinho’nın transfer isteklerini yerine getirdikten sonra “fırsat transfer” kovalayan Fenerbahçe, Arda Güler gibi 2 yıl içerisinde dünya çapında yıldızlaşacak futbolcu arayışında mutlu sona ulaştı. 

Aradığı oyuncuyu Brezilya’nın Corinthians takımında bulan Fenerbahçe, Alex de Souza’dan da, “dünya çatında yıldız olma potansiyeli var” değerlendirmesi sonrası 19 yaşındaki Wesley Teixeira için kulübeyle masaya oturdu.

Fener-105

2 MİLYON DOLAR FARK KALDI

Haberi duyuran Brezilya spor basınının saygın yayın organlarından Esportiva, Wesley Teixeira’nın her an Fenerbahçe forması giyebileceğini yazdı. Corinthians ile Fenerbahçe ile arasında bonservis bedeli için yapılan pazarlıkta 2 milyon dolarlık bir fark olduğu ve Sarı-Lacivertli kulübün 8 milyon dolarla başlayan teklifi 10 milyon dolara (Yaklaşık 330 milyon TL) yükseltti. Brezilya Kulübü ise 12 milyon dolar (Yaklaşık 400 milyon TL) ve sonraki satıştan pay istiyor. 

Bu arada Wesley Teixeira’nın Fenerbahçe’ye transfer olacağı haberi Fenerbahçe taraftarları arasında büyük heyecan yarattı. Corinthians’ın Fluminense ile oynadığı ve Galatasaraylı Felipe Melo’yu çalımıyla kıç üstü oturttuktan sonra attığı gol video kısa sürede viral oldu. 

Fener2-3

Corinthians “Evet” derse her iki kanatta da oynayabilen Wesley Teixeira, Fenerbahçe ile 4 artı 1 yıllık sözleşme imzalayacak ve yıllık 3 milyon dolar (Yaklaşık 1 milyar TL) alacak. 

VESLEY TEİXEİRA KİMDİR?

Babası da kendisi gibi futbolcu olan Wesley Teixeira, Brezilya'nın en önemli kulüplerinden Sport Club Corinthians Paulista'da forma giyiyor. Yıldız oyuncu, 10 Mayıs 2023 tarihinde Corinthians ile profesyonel sözleşme imzaladı ve bu sözleşme 31 Aralık 2027 tarihine kadar geçerli. Sözleşmesini en son 28 Ağustos 2023'te uzatan Wesley, Nike sponsorluğunda sahaya çıkıyor.

Wesley'nin güncel piyasa değeri 10 milyon Euro olarak belirlenmiş durumda. 17 Haziran 2024 tarihinde bu değere ulaşarak kariyerinin en yüksek piyasa değerine sahip oldu. Wesley, 2024 sezonunda çeşitli turnuvalarda gösterdiği performansla dikkat çekti. Série A'da 14 maçta 2 gol atan genç yıldız, toplamda 511 dakika sahada kaldı.

Fener3-1

Copa do Brasil'de ise 4 maçta 1 gol ve 2 asistle takımına katkı sağladı ve 295 dakika boyunca forma giydi. Copa Sudamericana'da 6 maçta 1 gol ve 1 asistle 450 dakika sahada kaldı. Paulistão A1 - Primeira Fase'de ise 11 maçta 1 gol atan Wesley, 577 dakika boyunca performans sergiledi. Tüm turnuvalarda toplamda 35 maçta 5 gol ve 3 asisti bulunan Wesley, 2.343 dakika sahada kaldı.

Corinthians formasıyla gösterdiği başarılı performansla göz dolduran Wesley Gassova Ribeiro Teixeira, Brezilya futbolunun gelecekteki yıldız adaylarından biri olarak görülüyor. Genç yaşına rağmen sahada gösterdiği olgunluk ve yetenekleriyle dikkat çeken Wesley, futbol kariyerinde emin adımlarla ilerliyor.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL