Manchester United yönetiminden sürpriz karar. Tam 30 bir taraftarın görüşünü alan Manchester yönetimi, Old Trafford’ı yıkıp, 100 bin kişilik yeni stat yapma kararı aldı. 2030 yılında bitirilmesi planlanan stat için ilk kazma Aralık ayında vurulacak. 

Stat-3

İngiliz yöneticiler başta İspanya’nın Bernabeu ve Nou Camp olmak üzere büyük yenilemelerden geçen bir çok stadın yapımıyla ilgili araştırmalar yaptı. Manchester United yönetimi United’ın Arsenal ile karşılaştığı Los Angeles'taki SoFi Stadyumu'nu da da kapsamlı bir araştırma yaptı. SoFi Stadyumu 2020 yılında tamamlandı ve Inglewood'un önemli bir alanını yenilemek için tasarlanan 4 milyar sterlinlik 'Hollywood Kompleksi'nin bir parçası olmuştu.

Stat1

Tüm masrafları Arsenal sahibi Stan Kroenke tarafından karşılanan 70 bin kişilik stat, 2026'da açılış maçı da dahil olmak üzere altı Dünya Kupası maçına ev sahipliği yapacak.

Stat3

Manchester United sadece bir stadyum inşa etmeyi değil, aynı zamanda stadyumun inşa edileceği Trafford bölgesini de yenilemeyi hedefliyor.

ELVİR BOLİÇ VE MAURO ICARDI

Bu arada Fenerbahçe ile Galatasaray, Manchester United’ın 1910 yılından beri hizmette olan Old Trafford Stadı’nda tarihi zaferler elde etmişti. Fenerbahçe 30 Ekim 1996 yılında Elvir Baliç’in attığı golle Manchester United’ın Avrupa Kupaları’nda Old Trafford Stadı’ndaki 41 yıllık yenilmezlik serisine son vermiş, bütün dünyayı şaşkına çevirmişti.

Manchester2

Galatasaray ise, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nda Manchester United'ı Old Trafford'da iki kez yenik duruma düştüğü maçta 3-2 mağlup etti.

M A U R O

Sarı Kırmızılılara galibiyeti getiren gol, 81. dakikada Mauro Icardi'den geldi. 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL