Yeni sezonda şampiyonluk hasretine nokta koymak isteyen Fenerbahçe, yaptığı transferlerle gündemden düşmedi. Öyle ki, Başkan Ali Koç yönetimindeki Transfer Komitesi’nin Fenerbahçe’nin bu başarısı dünyanın da gözünden kaçmadı. Sarı-Lacivertliler, bu sezon 56 milyon 900 bin Euro (yaklaşık 1 milyar 636 milyon TL) ile dünyada en çok transfer geliri elde eden 50 kulüp arasına giren tek Türk kulübü oldu.

ARDAGULER (1)Fenerbahçe bu sezon yaptığı transferlerin yanı sıra oyuncu satışlarından elde ettiği gelirle de rekor kırdı.

SZALAI (1)


Sarı-lacivertliler, bu sezon 56 milyon 900 bin Euro (yaklaşık 1 milyar 636 milyon TL) ile dünyada en çok transfer geliri elde eden 50 kulüp arasına giren tek Türk kulübü oldu.

BRUMA2

Fenerbahçe bu sezon, Arda Güler (20 milyon Euro), Attila Szalai (12.3 milyon Euro), Bruma (6.5 milyon Euro), Rossi (5.1 milyon Euro), Altay Bayındır (5 milyon Euro), Berisha (4 milyon Euro), Arao (2.5 milyon Euro) ve Henrique (1.2 milyon Euro)’yi satarak kasasını doldurmuştu.

ROSSI (1)

Fenerbahçe’nin Real Madrid ile anlaşmaya göre Arda Güler'in sözleşmesinde artı 10 milyon Euro, ABD ekibi Columbus’a giden Diego Rossi'nin sözleşmesinde 900 bin Euro bonus maddesi de bulunuyor.

ALTAY BAYINDIR

Fenerbahçe dünyada oyuncu satışından en çok gelir elde 50 kulüp arasında 43. sıaraya yerleşerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş oldu.  



GALİP ÖZTÜRK

Editör: Galip Öztürk