Piyanist Fazıl Say sık sık sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çekiyor. Gündeme dair konularda paylaşım yapan ünlü isim bu kez de Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen'e yönelik sosyal medyada yapılan eleştirilere tepki gösterdi. 

Fazıl Say, bu tür saldırıların insanları üzdüğünü ve toplum olarak pozitif bir bakış açısına sahip olmanın önemli olduğunu ifade etti. 

FOTOĞRAF PAYLAŞTI

İdil Bilgen'in fotoğrafını paylaşan Say, Ahmet Çakar'ı da hedef aldı ve "Bunca tartışma, hakaret, linç vs. Bir genç kıza bunca yazılana açıkçası sonunda üzüldüm biraz. Miss Turkey; İdil Hanım bir doktor, Koç Üniversitesi mezunu, değerli bir diplomatın kızı. Böyle gayet sade bir fotoğraf.

Fazıl Saydan eleştrilere yanıt gazeteyazıyor

Hiçbirimizin konusu 85 milyonluk ülkenin en güzeli olamaz çünkü güzellik göreceli bir şey. Yukarıdaki fotoğrafta olduğu gibi ve medyaya servis edilen kötü fotoğrafın vasat bir hakem ve canlı yayınlarda pot kırma rekorcusu Ahmet Çakar'ı bile güzellikle umutlandıran sonuçları gibi... Saldırı yazıları bazen güldürdüyse de, bir insanı üzdüğünü ve haksızca olduğunu bilmiyor değiliz. Soru şu; niye hiçbir şeyi pozitif tarafından almıyoruz, niye bardağın dolu tarafına da bakmak istemiyoruz?" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

Miss Turkey 2024'ün birincisi olarak seçilen İdil Bilgen'le ilgili eleştiriler gündemde yerini korurken, Bilgen'in Kiev Büyükelçisi Levent Bilgen'in kızının olduğunun ortaya çıkması, yorumların dozunu arttırmıştı. Spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın yıllar önce başka biri işin söyledikleri ise sosyal medyada Bilgen içinmiş gibi paylaşıldı ve geniş yankı uyandırdı. Ancak Çakar'ın o sözleri İdil Bilgen'le ilgili söylemediği belli oldu. 

B D18 C C95 48 C9 4 D C6 84 F B 36 A B16753 D55-1

"HEPİNİZ YALANCISINIZ"

Çakar'ın seneler önce Miss Turkey seçilen Ecem Uzgör için söylediği "Ben kızımıza çirkin demiyorum; sevimli, tatlı, iyi huylu olabilir ama Türk genç kızını güzel olarak temsil etmesi… Dalga mı geçiyorsunuz, ben temsil etsem daha iyi be" sözleri Bilgen'in fotoğrafıyla birleştirilerek paylaşılmaya başlandı.

Dha Dis Haber Genc Model Ecem Uzgor Den Single 8935003 4699 Amp

Gelen eleştirilerin ardından açıklama yapan Çakar, "Hepiniz yalancısınız ve trolsünüz ben bu ifadeleri bu kızımız için kullanmadım. Bu yaklaşık altı yıl önce başka bir Türkiye Güzeli kızımız içindi" diyerek tepki gösterdi.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY