Aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera gibi futbol dünyasının ünlü isimlerinin de bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı öne sürülen bankacı Seçil Erzan ilk kez hâkim karşısına çıktı. Dava kapsamında Erzan ile birlikte 6 sanık 29 mağduru yaklaşık 44 milyon dolar dolandırmakla suçlanıyor. Erzan hakkında 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Bankayla ilgiliyse daha önce takipsizlik karar verilmişti.

Dava tutanaklarından Erzan'a en fazla para kaptıranın kariyerinde Galatasaray, Atletico Madrid ve Barcelona formaları giyen ve şu anda Eyüpspor Teknik Direktörü olan Arda Turan olduğu ortaya çıktı. Turan, Erzan’a tam 13 milyon 900 bin dolar (400 milyon lira) kaptırdı. Denizbank’tan kredi çeken, Fulya Acıbadem'in karşısında bulunan SS Moto Kiralamadaki Sinan Kandemir isimli arkadaşından 4 milyon dolar borç alan, Eyüp Sultan Sütlüce'de bulunan arazisini satan Arda Turan’ın tüm birikimini elden Seçil Erzan’a verdiği belirtiliyor.

'FATİH HOCA KARDA MI BU İŞTEN?'
Dava tutanaklarına Arda Turan'ın Seçil Erzan'la olan WhatsApp ve telefon konuşmaları da girdi. Turan, Erzan'la olan konuşmalarından birinde Fatih Terim'in bu işten ne kadar kazandığını soruyor. 

Konuşmanın ilgili bölümü şöyle:

Seçil Erzan: "Hiçbir şey bilmiyorum. Kendime 1 kuruş bir şeyim yok."

Arda Turan: "Ya Seçil darmadağınım biliyorsun. Peki Fatih hoca karda mı bu işten?

Seçil Erzan: "Valla Arda bir şey söyleyeceğim. Normal şartlarda hoca kardaydı yani çünkü hocanın… Sen yalnızsın değil mi?"

Arda Turan: "Yalnızım. Hoca kârdaydı di mi."

Seçil Erzan: "Hı hı."

Arda Turan: "Ee hocanın da krediler çıkmış. O adamcağız da orada darmadağın."

Arda Turan: "Seçil, benim merak ettiğim sen bu işe niye girdin abi? Bizi niye çektin buraya? Bu fon yalan mıydı her şey? Hayır bir yerde bu paranın bir kısmı battı mı, onu sormaya çalışıyorum. Biz seni arıyoruz anlatmıyorsun. 10 sene yatacağın yerde 5 sene yatarsın."

Arda Turan, Seçil Erzan'la konuşurken ısrarla Fatih Terim'in fondan ne kadar karda olduğunu soruyor. Seçil Erzan lafı uzatınca teyit ettirmek için tekrar "hoca kardaydı di mi" diye soruyor. Erzan ise Fatih Terim'le ilgili soruya yanıt verirken Arda Turan'ın yalnız olup olmadığını öğrenmek istiyor. Fatih Terim'le ilgili bu konuşmanın ardından Arda'nın "Seçil, sen bu işe niye girdin abi? Bizi niye çektin buraya?" diye sormasıysa okuyanları Turan'ın ne öğrenmek istediği, Seçil Erzan'a ne söyletmek istediği konusunda kuşkuya düşürüyor. 

'PARAYI YAKINLARIM, AİLE DOSTLARIM ÇEKER'
Fatih Terim ise ifadesinde Seçil Erzan'la ilgili şunları söylüyor: 

Seçil Erzan isimli Denizbank Şube Müdürü olarak tanıdığım şahısla ise yaklaşık 5-6 yıldır tanışmaktayım. Bununla birlikte yine hatırladığım kadarıyla 11 yıldır Denizbank müşterisiyim. Herkesin de bildiği gibi işlerimin yoğunluğu sebebiyle finansal işlerime şahsen vakit ayıramamaktayım. Yani benim bütün bankacılık işlemlerim birlikte çalıştığım bankada çalışanlar yönetmekteydi. Hayatımda hiçbir zaman Denizbank’ın hem Florya’daki hem de Levent’teki şubesine gitmedim. Paraya ihtiyacım olduğu zaman ise yakınlarımdan aile dostlarımdan isterim. Onlar gidip gerektiğinde bankadan parayı çekip bana getirirler. Bazen de yanımdaki çalışanlarım ihtiyacım olan parayı bankadan alıp bana getirip verirler.

Fatih Terim ifadesinde bankayla ilgili işlerini yakınları aracılığıyla gördüğünü söylüyor. 

'TERİM'İN NE OLDUĞU BELLİ DEĞİL DAMADI İŞİN İÇERİSİNDE'
Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü YouTube programında konuyu değerlendirdi. 

Benim anladığım şu: Bu fon bence bankaya falan ait değil. Seçil Erzan futbolcuları kandırmak için bankanın adını kullanmış olabilir, futbolcular Fatih Terim de bu işin içinde olduğu için bu işe inanmış olabilirler.

Fatih Terim' in ne olduğu belli değil damadı işin içerisinde. Kaç para verdiler kaç para aldılar, nasıl verdiler nasıl aldılar? Eğer bu paralar, denildiği gibi bankacılık sistemi içerisinde verildiyse, bir yerden çekilip bir yerden verildiğinin görülmesi lazım, herhalde bu paraları, yastık altında 4 milyon dolar saklamıyorlar diye düşünüyorum. Bu iş çok acayip bir iş ama bildiğim bir şey var, bu dava kısa sürede bitmez.

Davada Denizbank aklanırken Seçil Erzan ve diğer çalışanlarının yargılanması, en çok parası dolandırılan Arda Turan'ın Fatih Terim'in ne kazandığını merak etmesi, Fatih Terim'in banka işlerini yakınları vasıtasıyla gördüğünü açıklaması, son olarak da gazeteci Fatih Altaylı'nın Terim'in damadına dikkat çekmesi kafaları karıştırıyor. Peki kim bu damat, damat bu işin neresinde?

Kaynak: ERCAN ÇANKAYA