Tüm Türkiye'yi yasa boğan acın haber iki gün önce geldi. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cesedi, arama çalışmalarının 19’uncu gününde mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde çuval içinde üzeri taşla kapatılarak gizlenmiş halde bulundu.

Narin Bağlarr

İTİRAFÇI, İTİRAF ETTİ


Gözaltına alınan 24 kişiden biri olan itirafçı Nevzat Bahtiyar, Narin Güran’ın amcasının kendisine 200 bin TL teklif ettiğini ve cesedi dere kenarına atmasını istediğini itiraf etti. Bu itiraftan sonra Narin’in cesedi Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içinde bulundu.

Narin-6

AMCA EN BÜYÜK ŞÜPHELİ

Muhtar olan amca Salim Güran, kamuoyuna yansıyan ifadelerinde söz konusu cinayeti itiraf etmezken, arabasının arka koltuğunda Narin’e ait DNA örneklerinin bulunmasına ilişkin soruları da cevapsız bıraktı.

Gözaltındakilerin sorgusu sürerken soruşturma sürecindeki dikkat çekici detaylar ve yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Narin-2

ABLASI MERDİVENLERDEN DÜŞEREK ÖLMÜŞ


Narin’in ablasının da daha önce ölmesi, annenin ise merdivenlerden düşerek öldü açıklaması, aileye dair soru işaretlerini arttırmıştı.

Ensar

GALİP ENSARİOĞLU, TEPKİ ALDI


AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun konuya ilişkin açıklamaları büyük yankı uyandırmıştı. Galip Ensarioğlu, "Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas. Onları da çok fazla üzecek birşey söylemek istemiyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Fatih Portakal Isyan Etti-1

FATİH PORTAKAL'IN AÇIKLAMALARI


8 yaşındaki Narin Güran soruşturması sürerken, Sözcü TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'dan dikkat çekici açıklamalar geldi.


 “Bu dosyanın açılması gerekiyor. Geçmişte Narin'in kardeşi hayattan nasıl koptu gitti, doğal sebepler mi, yoksa öldürüldü mü? Ve dikkat çeken bir şey daha var, herkes susuyor. Nasıl korkutulduysa oradaki halk veya nasıl korunuyorlarsa konuşmuyorlar.”

"DOSYALARIN ÜSTÜ KAPANIYOR"

“Bunlar nasıl korunuyorlarsa dosyaların üstü de kapanıyor. Böyle bir aile pek aydınlık görünmüyor. Bugün basın mensuplarına bile saldırdılar. Hoşnut değiller basının oraya gelmesinden.”


“Siyaset mekanizması elbette koruyor. Galip Ensarioğlu 'aile dostumuz söyleyemeyeceğimiz şeyler var' diyor. Çocuğu ismini Narin koymuşsunuz ama öldürüp bitirmişsiniz. Ölen öldüğüyle kalıyor.”


“Ben şimdi devletten şunu rica ediyorum adalet ve kolluk gücü kaldıysa bu ülkede; öncelikle şu katili bir açıklayın. İkincisi ablasının bu hayattan nasıl kopup gittiğine dair bilgilerin tekrar paylaşılması ve dosyanın yeniden açıklamasını talep ediyorum. Bu dosya tüm detaylarıyla paylaşılmadığı sürece kamuoyu vicdanı rahat etmeyecektir.”
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ