Türkiye'de görülen yüksek enflasyonun ardından, bankalar müşterilerinin kredi kartı limitlerini peş peşe artırırken, yüksek limitler milyonlarca kart müşterisini bir yandan da borç batağına sürüklüyor. Bu sağlıksız durumu engellemek amacıyla çalışmalara başlayan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalara yeni bir talimat yolladı. Gazeteci Fatih Altaylı YouTube yayınında bankacılık sektöründeki kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, kredi kartı limitlerinde çok yakında sert bir düşüş görüleceğini bildirdi.

Kredi Kartı1.....

MAAŞIN 8 KATINI AŞAMAYACAK

Altaylı; 'Şu anda bankalar, bazı müşterilerine aylık gelirlerinin 15-20 katına kadar kredi kartı limiti sunabiliyor. Hem Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hem de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan bu durumdan çok rahatsız.
Bu nedenle son aşamaya gelinen düzenleme ile kart limitleri, maaşın 8 katını aşamayacak.'

kredi kartı gazete yazıyor

BANKALARA CEZA VERİLECEK

'Üstelik kredi kartları yeni tarihli ise, bu sınır 4 katı olarak belirlenecek. Yani yeni kredi kartlarında limitler aylık gelirin 4 katı, eski kredi kartlarında ise 8 katı olarak belirlenecek. Bu sınırlar için ayrıca kredi risk puanına bakılacak. Mevcut şartlar altında bu düzenlemeye uymayan kredi kartları ise yapılacak incelemeler ile tespit edilecek ve kredi kartı limitlerinde yeni düzenlemeye uygun olacak şekilde bir değişikliğe gidilecek.' dedi. 

Kaynak: DEMET SAROVA