Pamukkale ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde 11 Ekim 2022 tarihinde, elleri koli bandıyla bağlı ve ayakları plastik kelepçeyle bağlanmış bir şekilde bulunan Nadia Nori'nin (30) cesedi keşfedildi. Yürütülen soruşturma sonucunda, Nadia Nori'nin 21 yaşındaki sevgilisi Sabour Sakhizadeh tarafından fare zehri verilerek öldürüldüğü, ardından cesedinin el arabasıyla taşındığı ve yol kenarına atıldığı ortaya çıktı. Cinayeti itiraf eden Sakhizadeh tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Sakhizadeh, müebbet hapis cezası talebiyle yargılanmak üzere 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlandı. Duruşmada, Sakhizadeh sevgilisinin intihar ettiğini iddia ederek ilk ifadesini zorla verdiğini ve cesedi panikle attığını savundu.


Cesedin taşınmasına yardım eden 16 yaşındaki N.K. ise, Sakhizadeh'in kendisini demir taşıma işiyle kandırdığını ve yolda bekçilerin kendilerini durdurduğunu, el arabasında malzeme taşıdıklarını söyledikten sonra yola devam ettiklerini, ceset olduğunu bilmediğini ifade etti. Mahkeme, Sakhizadeh ve N.K.'nin tutukluluk hallerinin devamına ve beklenen raporlar doğrultusunda duruşmanın ertelenmesine karar verdi.


Savcılık, Sakhizadeh'in cinayetle suçlanması ve fare zehriyle öldürme kastıyla yargılanması gerektiğini savundu ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Ayrıca, N.K.'nin de cesedin taşınmasına ve delillerin yok edilmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Sakhizadeh ve suça sürüklenen N.K.'nin tutuklu olarak kalmasına ve duruşmanın 3 Ekim tarihine ertelenmesine karar verdi.

Kaynak: İHA