Rusya, Ukrayna genelinde gerçekleştirdiği onlarca saldırıda, Batılı F-16 jetlerine ait mühimmatın da bulunduğu silah depolarını imha ettiğini belirtti. Moskova'daki Savunma Bakanlığı, pazartesi sabahı Ukrayna'nın yarısına yönelik saldırıda 100'den fazla füze ve 100 saldırı uçağı gönderildiğini söyledi.

SAKLANIYORLARDI

Batılı müttefiklerin yolladığı F-16 jetlerine de gönderme yapıldı. Rusya'nın ayrıca Kiev'e transfer edilen uçak mühimmatlarının saklandığı iki havaalanını da vurduğu belirtildi.

HEPSİNİ VURDUK

Açıklamada, "Belirlenen tüm hedefler vuruldu. Bunun sonucunda elektrik şebekesinde, silah ve mühimmatın demiryoluyla taşınmasında aksamalar yaşandı" denildi. Saldırılar; Ukrayna'nın, Rusya'nın Kursk bölgesine yönelik yüksek riskli sınır ötesi harekatını ilerletmesinin ardından gerçekleştirildi.

EKİPMAN GÖNDERİLDİ

Ukrayna başbakanı Denys Shmyhal, füze ve drone saldırılarından 15 bölgenin zarar gördüğünü söyledi. Çok sayıda ölüm yaşanırken, Ukrayna'nın enerji altyapısı da felç oldu. Joe Biden, ABD'nin sistemleri onarmak ve Ukrayna'nın enerji şebekesinin dayanıklılığını güçlendirmek için Ukrayna'ya enerji ekipmanları gönderdiğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ