İspanya'nın, Kanarya Adaları'na tekneyle yolculuk yapan insan sayısını kontrol altına almaya çalışması üzerine Başbakan, Batı Afrika turuna çıktı. Takımadalara gelen göçmenler, buradan İspanya veya diğer Avrupa ülkelerine gitmeye çalışıyor.

22 BİNDEN FAZLA

Kanarya Adaları'nda ocak ayından bu yana 22.000'den fazla kişi karaya çıktı. Bu sayı, geçen yılın aynı dönemindeki düzensiz varış sayısının iki katından fazla. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Gambiya ve Senegal'e devam etmeden önce Moritanya'daki ziyaretine başladı.

ANA KALKIŞ NOKTASI

Üç kıyı ülkesi, kaçakçıların aşırı kalabalık tekneleri suya indirmek için kullandığı ana kalkış noktaları haline geldi. Şiddet ve istikrarsızlıktan kaçan binlerce mülteci, kendilerine Avrupa'da yeni bir hayat kurmaya çalışıyor.

ORTAK ÇALIŞMALAR

Sorunu ele almak için Sanchez'in Afrikalı mevkidaşlarıyla birkaç anlaşma imzalaması ve insan kaçakçılığıyla mücadele etmek için ortak çalışma yapması bekleniyor. İspanya ayrıca göçmenlerin tarım gibi alanlarda geçici olarak ülkeye gelip çalışmasına izin veren göç programını genişletecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ