Galatasaray, Bayern Münih altyapısında yetişen Eyüp Aydın'ı transfer etti. Bayern Münih A takımında oynama şansı hiç elde edemeyen genç oyuncu ile 4 yıllık anlaşma sağlandı. Eyüp Aydın, Galatasaray'daki ilk sezonunda 240 bin Euro maaş alacak. Sonraki sezonlar maaşı her yıl 50 bin Euro olmak üzere kademeli olarak artacak. Ayrıca 50 bin Euro da imza parası alacak. Eyüp Aydın, kendisine talip olan bir diğer Süper Lig ekibi Trabzonspor'u ise reddetmişti. Peki Galatasaray'ın transfer ettiği Eyüp Aydın kimdir? İşte cevabı...

EYÜP AYDIN KİMDİR?

Eyüp Aydın, 2 Ağustos 2004 yılında Almanya'nın Heidenheim şehrinde dünyaya geldi. Aslen Türk olan oyuncu, Almanya'da doğdu, büyüdü, yetişti. Doğduğu şehrin takımı Heidenheim altyapısında futbola başladı. Nüfusu 50 bin olan küçük bir kasaba olan Heidenheim, hem Stuttgart hem de Münih'e yakın bir konumda yer alıyor. Bu nedenle iki büyük takımın temsilcileri de Heidenheim'de futbolcu keşfine çıkıyor. Bayern Münih altyapısı, Eyüp Aydın'ı kendilerine yakın olan Heidenheim şehrinde keşfederek kadrolarına kattı. 2017 yılında yaşanan bu gelişmenin ardından Eyüp Aydın, Bayern Münih'in U16 ve U17 takımlarında oynadı. Sonrasında ise 2021 yılında Bayern Münih II takımına geçti. Ancak Bayern Münih A takımında oynama şansı hiç elde edemedi. Bu seviye için yeterli görülmedi. 

EYÜP AYDIN MEVKİSİ NE?

Eyüp Aydın henüz 19 yaşında. Sol ayaklı olan oyuncunun boyu da 1.81. Futbolda sol ayaklı olan oyuncular büyük önem arz ederken, Eyüp Aydın da bunlardan birisi konumunda. Orta sahada forma giyen oyuncunun asıl mevkisi ise ön liberodur. Defansif pozisyonda forma giymektedir.

EYÜP AYDIN İSTATİSTİKLERİ

Eyüp Aydın'ın istatistiklerine gelecek olursak oyuncu, Bundesliga'da oynama şansı hiç elde edemedi. Almanya'da 4. lig seviyesine denk gelen Regionalliga Bayern'de 54 maça çıkan oyuncu 4 gol atıp, 10 asist gerçekleştirdi. 

EYÜP AYDIN SAKATLIK GEÇMİŞİ

Eyüp Aydın'ın sakatlık geçmişine bakarsak, 19 yaşındaki bir oyuncu için oldukça kabarık olduğu gözükmektedir. 2021-2022 sezonunda bağ yırtığı sakatlığı yaşayan oyuncu 103 gün sahalardan uzak kaldı. Yine 2022-2023 sezonunda da bağ yırtığı sakatlığı yaşadı ve 47 gün sahalardan uzak kaldı. 

Editör: Orhan Duman