Dilan Polat ailesinin tutuklanmasının ardından 2019 yılında çekilen bir fotoğraf gündem oldu. Fotoğrafta yer alan fenomen Eylül Öztürk ve eşinin de bulunduğu kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Eylül Öztürk, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Evet, şu anda bana geldikleri kesinleşti, anladığım kadarıyla. Ben buradan bunu anlıyorum. Demek ki soruşturmaya veya incelemeye dahil olduk. Bu beni çok mutlu etti. Demek ki sona yaklaşıyoruz. Hep bir belirsizlik vardı. Ama ben zaten yurt dışındayım, o nasıl olacak anlamadım. Neyse, bunu avukatıma sorayım."



Zaten Amerika'da yaşayan fenomen, bu konuyu araştırarak merakları giderirdi.



Eylül Öztürk açıklamasında, "Şimdi konuyu sordum, pasaportum askıya alındığı için (yurt dışı yasağı aynı zamanda pasaportun geçici de olsa iptali demek) eğer savcılık bir ifade isterse, benden buradan bir kağıt alarak Türkiye'ye gelebiliyormuşum, ifade vermek için" diyerek şunları söyledi:


"Ondan sorun çıkmaz, dedi. Evrakla hallediliyor, dedi. Ben çünkü pasaportum iptal olurken nasıl döneceğim, dönmem gerekirse diye sordum. Savcı isterse konsoloslukta da ifade verebiliyormuşum."

Kaynak: haber merkezi