İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez, düğünlerde ve kınalarda kullanılan volkanların, köpüklerin ve mumların oluşturduğu tehlikeler nedeniyle üyelerinden bu ürünlerin "yasaklanmasını" talep ettiklerini belirtti.



Sönmez, "Aldığımız karar doğrultusunda özellikle kapalı alanlardaki etkinlikler sırasında kullanılan volkan, mum, köpük, maytap, baloncuk kullanılması yasaklanmıştır" dedi.

YANICI MADDELERE YASAK GETİRİLDİ

Sönmez, yanıcı ve parlayıcı maddelerin kapalı mekanlarda kullanılmasının sağlığa zararlı olduğunu vurgulayarak, şunları ekledi:

"Özellikle yanıcı maddeler zararlı gazlar çıkartabilmekte ve kapalı mekanda bulunan bebek ve yaşlı insanlar için nefes darlığına neden olabilmektedir. Ayrıca, etkinliklere katılan misafirlerimiz ve kendi personelimizin can güvenliği de bu tür etkinliklerde riske girebilmektedir. Bu nedenle, Irak'taki olayın ardından Oda olarak bu tür tehlikelerin önlenmesi amacıyla böyle bir karar aldık.



Huzurun bozulmaması ve can güvenliğinin sağlanması açısından önemli olduğunu düşündük. Can güvenliği açısından elzem olduğunu düşünerek yasaklama kararını aldık. Etkinliklerde yerde kullanılan volkanların yerine sis makinaları, mumların yerine ise tealight mumlar kullanıyoruz."

Kaynak: haber merkezi