KATMER POĞAÇA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
2 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya ya da yarım paket yaş maya
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
İÇ MALZEMESİ
 75 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
 100 gr beyaz peynir (arzu ederseniz maydanozda ekleyebilirsiniz)


YAPILIŞI
İlk olarak, uygun bir kabın içine su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve mayayı ekleyerek bu malzemeleri güzel bir şekilde karıştıralım. Daha sonra un ve tuz ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ilave etmek, yoğurma işlemini kolaylaştıracaktır.

Hamurumuzu mayalamadan önce şekil verme aşamasına geçelim. Hamuru tezgaha alalım ve 8 eşit parçaya bölelim. Her bir bezeyi dıştan içe doğru yoğurarak yuvarlak bezelere dönüştürelim. Bir bezeyi alalım ve üzerine un serperek merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açalım.
Açtığımız hamurun üzerine tereyağı sürdükten sonra diğer bezeleri de aynı şekilde açarak üst üste yerleştirelim. Son bezeyi açtıktan sonra üzerine tereyağı sürmeyelim.

Üst üste koyduğumuz hamuru fazla bastırmadan elimizle hafifçe büyütelim. Ardından merdane yardımıyla yaklaşık 60-70 cm genişliğinde açalım. Hamuru pizza dilimleri gibi dilimleyerek geniş kısımlarına iç malzememizi yerleştirelim ve sarar gibi katlayalım.

Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirelim. Bu şekilde yaklaşık 12 adet poğaça elde edebilirsiniz.

Tepside 15-20 dakika kadar mayalanmalarını bekledikten sonra, yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün. Poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Kaynak: MEZİN DEDEYİ