Erzurum'da bulunan 4 katlı bir apartmanda, Ukrayna-Rusya savaşı sonrasında Erzurum'a yerleşen Rus Anastasia Emelianova adlı kadının, Suriyeli Nizar A. adlı bir kişiyle olan ilişkisi sonrasında yaşanan korkunç bir cinayet olayı ortaya çıktı.

Anastasia Emelianova, Erzurum'da bilgi işlem personeli olarak çalışmaya başladıktan sonra, yaklaşık 8 ay önce sosyal medya aracılığıyla bir kafede garson olarak çalışan Suriyeli Nizar A. ile tanıştı. İkilinin ilişkisi ilerleyen dönemde sık sık bir araya gelmeleriyle devam etti.

Ancak 20 Eylül'de saat 23.00 sularında çift arasında bir tartışma çıktı ve bu tartışma sırasında Anastasia Emelianova yaralandı. Yaralanma sonrasında Nizar A., alt kat komşusunun kapısına giderek Emelianova'nın yaralandığını belirterek komşulardan yardım istedi.

Komşuların çağırdığı 112 acil sağlık ekipleri, Emelianova'nın aşırı kan kaybından yaşamını yitirdiğini tespit etti. Genç kadının cansız bedeni, Erzurum Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, Nizar A. ise İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Nizar A., ifadesinde, tartışmanın sevgilisi tarafından "Benimle ilgilenmiyorsun" şeklinde başladığını, bu tartışma sırasında kırılan cam sehpanın parçasını alarak Emelianova'nın bacağını kesmekle suçlandı. Ancak polis sorgusunda Nizar A., suçunu itiraf ederek, cam parçasını aldığını ve Anastasia Emelianova'yı bacağından yaraladığını söyledi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Nizar A., mahkemeye çıkarıldı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu üzücü olay, yerel gündemde büyük yankı uyandırdı.

Kaynak: haber merkezi