Erkeklerde depresyon, kadınlara oranla farklılık gösterir. Sinirlilik: Erkeklerin üzüntüyü ifade etme olasılıkları daha düşüktür. Öfke, sinirlilik veya saldırganlık gösterme olasılıkları ise kadınlara oranla yüksektir. Duygusal uyuşukluk: Erkekler açık bir üzüntü hali veya ağlama yerine, duygusal uyuşukluk veya kopukluk hissi yaşayabilir.

depresyon Haberleri | Son Dakika depresyon Gelişmeleri - Mynet

KENDİLERİNİ SOYUTLARLAR
Tabii ki bunlarla bitmiyor. Geri çekilme: Erkekler kendilerini başkalarından soyutlamaya, sosyal aktivitelerden ve ilişkilerden çekilmeye daha yatkın olabilirler. Konsantrasyon güçlüğü: Odaklanma, karar alma veya ayrıntıları hatırlama güçlüğü de depresyon belirtileri olabilir.

HIZLI ARABA KULLANMA
Riskli davranışlar: Erkekler duygularıyla başa çıkmak için riskli davranışlarda bulunabilir. Bunlara kumar oynamak, dikkatsizce araba kullanmak veya diğer aceleci davranışlar dahil olabilir. Madde kullanımı: Alkol veya uyuşturucu kullanımı, altta yatan depresyonla başa çıkma mekanizması olabilir.

AÇIKLANAMAYAN KİLOLAR
Uyku bozuklukları: Uykusuzluk, çok uyuma veya çok erken uyanma gibi uyku bozuklukları, kadınlara göre erkeklerde daha sık görülen depresyon belirtileridir. Yorgunluk: Yeterli uykuya rağmen devam eden yorgunluk veya enerji eksikliği de depresyonun göstergesi olabilir. Kiloda değişiklikler: Açıklanamayan önemli kilo kaybı veya alımı ya da yeme alışkanlıklarında değişiklikler fark edilebilir.

DAHA RAHATLAR
Ağrılar ve sızılar: Erkekler genellikle fiziksel sağlıklarını tartışmakta daha rahatken, duygusal sorunlarından bahsetmekten kaçınırlar. Baş ağrısı, sindirim sorunları veya açıklanamayan ağrı gibi fiziksel semptomları, depresyon döneminde bildirme olasılıkları daha yüksektir.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ