Çoğumuz, güne başlamak için büyük bir fincan kahvenin yeterli olduğuna inandığımız yoğun sabahlar yaşadık. Özellikle acelemiz olduğunda, sadece kahvenin yoğun programlarımızda bize güç vereceğine inanarak kahvaltıyı atlamak cazip gelir.

BESİN YOKSUNLUĞU
Ancak kahve tam bir öğün değildir. Uyanıklıkta geçici bir artış sağlayabilir. Birçok kişi için rahatlatıcı bir ritüel görevi görebilirken, vücudumuzun en iyi şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu temel besin maddelerinden yoksundur.

ENERJİ DÜŞÜŞLERİ
Bu da günün ilerleyen saatlerinde enerji seviyelerinde bir düşüşe neden olabilir. Yetersiz beslenme bilişsel işlevi bozabilir, konsantre olmayı zorlaştırabilir ve karar verme yeteneklerini etkileyebilir.

AŞIRI YEME RİSKİ
Dengeli öğün eksikliği ayrıca artan sinirlilik ve ruh hali değişimlerine ve daha sonra aşırı yeme riskinin artmasına katkıda bulunabilir. Sürdürülebilir enerji ve optimum performansı korumak için protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağlar içeren besleyici bir kahvaltı önemlidir. Bu kahvaltının yanında bir fincan kahvenin tadını çıkarabilirsiniz!
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL