Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Filistin ve İsrail arasında yaşananlara değindi. Erdoğan, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin neredeyse yarısı çocuklardan, kalan yarısı da onların anneleri ve aile büyüklerinden oluşuyor. Tek başına bu tablo bile, amacın kendini savunma değil, taammüden insanlık suçu işlemeye yönelik bir vahşet olduğunu göstermeye yeterlidir." dedi.


"TOPRAKLARINI KORUMA MÜCADELESİ VEREN MÜCAHİTLER"

"Dünyada, sadece çocukları öldürmek için savaş uçaklarıyla gece gündüz şehirleri bombalayan, hastaneleri, ibadethaneleri, okulları, pazar yerlerini, binaları, sokakları ateşe boğan; tanklarıyla, toplarıyla, silahlarıyla bu insanlık dışı eylemi sürdüren başka bir devlet ve ordu bulamazsınız." diyen Erdoğan, "İsrail'e ve dünyaya sesleniyorum; toplantılar yapıyorlar. Son yaptıkları toplantıda yine bir araya geldiler tüm Batı, Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin. Çünkü bu Batı'nın sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur." ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'IN KIŞKIRTICI SÖZLERİ..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine İsrail'den tepki gecikmedi. Binlerce sivili katleden İsrail'in Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, X sitesinde yaptığı paylaşımda, "Hamas, bebekleri, çocukları, kadınları ve yaşlıları vahşice ve kasten öldüren, sivilleri rehin alan ve kendi halkını canlı kalkan olarak kullanan IŞİD'den daha kötü. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın terör örgütünü savunma girişimi ve kışkırtıcı sözleri bile tüm dünyanın gördüğü dehşeti değiştirmeyecektir." dedi.
 

Kaynak: ELİF KIZILÇAY