Kuruyemişler ve tohumlar sağlıklı yağlar, lif ve proteinle doludur. Karbonhidratların ve yağların parçalanmasına yardımcı olarak enerji üretiminde hayati bir rol oynayan magnezyumun mükemmel kaynaklarıdır. Ayrıca, kuruyemişler ve tohumlar, gıdayı kullanılabilir enerjiye dönüştürmek için gerekli olan B vitaminleri içerir.
ORANLAR DÜŞÜYOR
Advances in Nutrition adlı tıp dergisinde yayınlanan bir araştırma; günde 28 gram kuruyemiş yiyen yetişkinlerin her türlü ölüm oranında %22, kanserden ölüm riskinde %11 ve kalp hastalığı riskinde %21 azalma olduğunu tespit etti. Badem, ceviz, kaju, fıstık, kabak çekirdeği, chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi seçenekler iyidir.
Muhabir: İSKENDER KORDU