Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği emekli ve memur maaşlarına yönelik zam düzenlemesi için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarının ardından, yeni memur ve emekli maaşları için hesaplamalar başladı. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, "Ocak ayından itibaren kesin olarak alacaklar" açıklamasında bulunarak yeni maaşları tek tek hesapladı. Ayrıca, ara zam ve Cumhuriyet ikramiyesi konularına da değinildi.

En düşük emekli ve memur maaşı için 'kesin' diyerek tarih verdi! Zam oranını açıkladı, yeni maaşları tek tek hesapladı

"Emekliler için yüzde 19,44'lük zam kesin gibi görünüyor. Ancak bu oranın üzerine ek olarak enflasyonun etkisiyle daha fazla bir zam tahmin edilebilir.

Ayrıca, yıllık enflasyon tahminleri sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yüzde 65 olarak açıklandı. Bu tahminle hesapladığımızda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayından itibaren yüzde 37,76 oranında bir zam alması kesin gibi görünmektedir."

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN 332 TL OLACAK

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin en düşük maaşı olan 7,500 TL'nin 10,332 TL'ye yükseltilmesi bekleniyor.

MEMURLARA İSE YÜZDE 49,46'LIK ZAM MASADA

Memurlara yönelik olarak öngörülen zam oranı yüzde 49,46 gibi yüksek bir rakamla hesaplanabilir. Bu durumda, evli ve iki çocuklu bir memurun mevcut 22,017 TL olan maaşı, yeni zamla birlikte 32,906 TL seviyesine yükselecektir.

1

Bekar bir memurun maaşı şu anda 20,377 TL iken, yeni zamla birlikte 30,455 TL'ye yükselecektir.

Memur emeklileri için ise mevcut en düşük maaş 9,876 TL iken, bu rakam yeni zamlı düzenleme ile 14,760 TL seviyesine yükselecektir.

Ara zam konusu ise Meclis'in açılmasıyla gündeme gelebilir, ancak sadece bir aylık süre için bu rakamların ötesinde bir ara zam olmasını beklemiyorum.

Cumhuriyet ikramiyesi ise sadece Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde verilebilir düşüncesindeyim.

Kaynak: mynet