Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen “5. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali”nde sahne alan sanatçı, yeni çalışmalarını, Türkiye’de de sevilen “Holm” adlı şarkısının hikayesini ve son günlerde yaşanan İsrail-Filistin çatışmalarına dair görüşlerini paylaştı. Türkiye’de verdiği konserlerin her zaman çok özel olduğunu dile getiren sanatçı, “Türk dinleyicileri, müziğe başladığımdan bu yana bana her zaman sahip çıktı. Buraya gelmek benim için sıradan bir ziyaretten daha fazlası, evime gelmiş gibi hissediyorum.” diye konuştu.

ALBÜMÜ YÜZDE 100 KADINLAR YAPTI

Mathlouthi yeni çalışmalarına da değinerek, “Yeni albümümün çalışmalarını bitirdim. Gelecek yıl nisan ayında piyasaya süreceğim. Albümün özelliği, yüzde yüz kadınlar tarafından yapılmış olması. Sadece kadınlardan oluşan teknik ekip ve kadın müzisyenlerle çalıştım.” ifadelerini kullandı. Albümde 7 dilde şarkılar yer alacağının altını çizen sanatçı, “Ukrayna, Irak, Mali, Fransa, Nijerya ve İran’dan kadın sanatçıları albüme dahil ettim.” dedi. Mathlouthi, yeni albümün turnesini 2024’ün ilkbaharında yapmayı planladığını, bu kapsamda Türkiye’nin farklı şehirlerinde de konser vermek istediğini dile getirdi.

ŞİDDETİN SEBEBİ İŞGAL VE BASKILAR

İsrail-Filistin çatışmalarına da değinen Tunuslu sanatçı, üzüntü duyduğunu vurgulayarak, “Son birkaç gündür yaşananlar gerçekten korku verici. Durumun daha kötüye gideceğinden endişe ediyorum. Dünya genelinde, özellikle Batıdaki söylemler çok hatalı. İsrail’e yönelik çok büyük bir destek var.” değerlendirmesinde bulundu. Mathlouthi, Filistinlilerin kendi vatanlarında onurlu ve özgür bir şekilde yaşama hakkı olduğunun tüm dünyaya anlatılması gerektiğinin altını çizerek, “Filistin 75 yıldır baskı altında. Bölgede şiddetin vuku bulması beni üzüyor, fakat bu olanların kökeninde işgal ve baskıların yattığı gerçeğini de görmemiz gerekiyor.” ifadelerine yer verdi. AA

Editör: Eray Erginbaş