Emeklilere, normalde Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verilen ikramiye, Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle 29 Ekim’de bir seferliğine verilecek. Rakamın ne olacağı konusundaki tartışmalara ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koydu.

ERDOĞAN, MEHMET ŞİMŞEK'E TEPKİ GÖSTERDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 5 bin TL’lik önerisine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert tepki gösterdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’e “Cumhuriyetin 100. yılında emeklimize 5 bin TL vermek doğru olmaz. Zaten yaşanan son gelişmeler emeklileri zor durumda bıraktı. Elimde olsa 100 bin TL verin derdim ama mevcut şartlarda 10 bin TL’nin altında bir rakamı kabul etmiyorum. Çalışmalarınızı buna göre yapın” dediği bildirildi.

BU RAKAMIN ALTINDA SAKIN BANA GELMEYİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi kurmaylarına, “Bahane istemiyorum. 29 Ekim’de her emeklinin hesabına 10 bin TL ikramiye yatacak şekilde çalışın ve bu konuda çalışmalarınızı en kısa sürede tamamlayın. Bu rakamın altında da sakın bana gelmeyin” diyerek sert tepki gösterdiği kaydedildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu kesin tavrından sonra, emekliye 100. Yıl ikramiyesinin 29 Ekim’in pazar gününe denk gelmesi nedeniyle en geç 27 Ekim’de hesaplara yatırılması bekleniyor.

Kaynak: ŞEVKET ARSLAN