Önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya gelmesi bekleniyor. Son şeklinin verileceği taslak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra Meclis aşamasına geçilecek.

TORBA YASAYA EKLENEBİLİR

17 milyon emekli Ekim'de Meclis'e taşınacak torba teklife iyileştirmenin de eklenmesini beklerken, çalışmada 3 başlığın masaya yatırıldığı belirtiliyor. Burada hem kök aylıkları artıracak hem en düşük emekli aylığı ödemesini yükseltecek formüller geliştiriliyor.

1. FORMÜL: ORANSAL ZAM

Emeklilerin tamamına bir oransal artış yapılması. Bu artış refah payı şeklinde yapılacak bir düzenlemeyle temmuz ayında yüzde 25 zam alan emeklilere ilave bir artış daha yapılmış olacak. 

2. FORMÜL: KÖK MAAŞA ZAM

Maaşı 7bin 500 TL'nin altında kalan emekliler yüzde 25 zam almış, kök maaşları artmış ancak ellerine geçen para 7 bin 500 TL'de kalmıştı. Bunun için kök maşlarda seyyanen bir artış gündeme gelebilir.

3. FORMÜL: TABANDA YÜKSELTME

3 bin 500 TL olan taban maaş önce 5 bin 500 TL'ye ve ardından da 7 bin 500 TL'ye çıkartılmıştı. Bunun altında maaş alan emeklilerin aylıkları 7 bin 500 TL'ye tamamlanarak ödeniyor. Taban maaşta yapılacak bir artış emeklilerin alacakları en düşük aylığı da yükseltmiş olacak. 

Kaynak: Haber merkezi