Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödemeleri, 10 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Toplamda 42 milyar TL tutarında ödeme yapılacak. Ödemeler, 4C Emekli Sandığı emeklileri için bugün hesaplara geçecek, 4B Bağ-Kur emeklileri için ise 11 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek. 4A SSK kapsamında gelir ve aylık alanların ikramiyeleri ise 12-14 Haziran tarihlerinde yatırılacak.

TPAO'nun "Derin Öğrenme Süreçleri ile Fosil Tanıma Yöntemi" tescillendi TPAO'nun "Derin Öğrenme Süreçleri ile Fosil Tanıma Yöntemi" tescillendi

Emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek - Resim: 3

Emekli bayram ikramiyesi sorgulama işlemleri internet üzerinden yapılabilir. E-devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yaparak "Emekliler için Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama" işlemi gerçekleştirilebilir. Ayrıca, bankaların mobil uygulamaları ve internet bankacılığı aracılığıyla da hesaplardaki bakiyeler kontrol edilebilir. Ziraat Bankası, Halkbank veya Vakıfbank aracılığıyla maaş alanlar, ilgili bankaların müşteri hizmetleri numaralarını kullanarak ödemelerini kontrol edebilirler.

Emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek - Resim: 4

Kurban Bayramı emekli ikramiyesinden yararlanabilecek kişiler arasında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yanı sıra şampiyon sporcular, köy korucuları, dul ve yetim maaşı alanlar, gaziler, şehit yakınları ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar bulunmaktadır.

Dul ve yetim maaşı alanlara yapılan ödemeler, vefat eden sigortalının yerine ailesine yapılan maaşlarla birlikte ikramiye olarak dağıtılacak. Ödeme oranları %50 için 1.500 TL, %25 için 750 TL ve %75 için 2.250 TL şeklinde belirlenmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ