12 çocuk sahibi Elon Musk'ın cinsel kimliğini değiştirme kararı alan çocuğu 2022 yılında babasıyla olan ilişkisini tamamen kesmişti. SpaceX ve Tesla'nın kurucusu olan X'in sahibi Musk, katıldığı YouTube programında cinsiyet değiştiren oğluyla alakalı açıklamalarda bulundu.

Elon Musk Attends Exploring New 84983897-1

Bir YouTube programına konuk olan Musk, çocuğunun cinsiyet değiştirme ameliyatı için 'ergenlik engelleyici' ilaçların kullanımına onay vermişti. Musk, kendisine çocuğunun intihar edebileceğini söylendiğini, bu nedenle ilaçların kullanımına izin verdiğini, kısacası 'kandırıldığını' söyledi. Musk, "Bu nedenle 'oğlum' öldü" diyerek çocuğunun cinsiyet değiştirmesinin "woke zihin virüsünden" kaynakladığını söyledi.

Elon Musk Aa-1

Elon Musk, California'da onaylanan cinsel kimlik yasasının ardından şirketlerini Texas'a taşıma kararı almıştı. BBC'nin aktardığına göre, söz konusu yasa, öğrencilerin cinsel kimlikleriyle ilgili bilgilerin, aileyle paylaşılmasını sınırlandırıyor. Öte yandan Elon Musk'un çocuğu Vivian, 22 Haziran 2022'de, adını ve cinsiyetini yasal olarak değiştirdi. Biyolojik babasıyla arasına mesafe koymak isteyen Vivian, babasıyla herhangi bir ilişki kurmak istemediğini, annesinin soyadını kullanmak istediğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ