İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, soğuk kış günlerinde elektrikli ısıtıcı kullanımında güvenlik önlemlerini hatırlatarak vatandaşları uyardı. Isıtıcıların doğru kullanımının yangın riskini azalttığını belirten İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, özellikle elektrikli infrared ısıtıcıların doğru konumlandırılmasının önemine vurgu yaptı.


CİDDİ RİSKLER OLUŞTURABİLİR
Albayrak, yaptığı açıklamada, “Isıtıcıları kullanmadan önce mutlaka kullanma talimatlarını okuyun. Özellikle evcil hayvan ve çocukların bulunduğu ortamlarda cihazları sabitleyin. Güvenlik önlemlerini almak adına yetişkinlerin olmadığı ortamlarda kullanılan ısıtıcılar, maalesef ciddi riskler oluşturabilir" dedi.


BİR METRE UZAK TUTMAK GEREKİR
Isıtıcı kullanımında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise cihazların mobilyalardan ve diğer yanıcı malzemelerden en az 1 metre uzakta tutulması. Albayrak, “Isıtıcıların doğru konumlandırılması, yangın riskini önemli ölçüde azaltabilir. Koltuklardan, yatak takımlarından, perdelerden ve diğer malzemelerden en az 1 metre uzakta tutmak, potansiyel bir yangının önüne geçmek adına önemli bir adımdır. Ayrıca, uzatma kabloları ve çoklu prizlerin kullanılmaması, ürünün TSE belgesine sahip olmasına dikkat edilmesi ve elektrikli ısıtıcıların nemli ortamlardan uzak tutulması” şeklinde uyarılarda bulundu. 

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR