Aynı zamanda, öğrencilerin başarısını artırmak amacıyla Türkçe dersinden alınması gereken geçme puanı 70, diğer dersler için ise 50 olarak belirlendi.MEB tarafından yayımlanan Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan bu yeni düzenlemeler, Resmi Gazete'de yer aldı. Değişikliklerin ardından ana sınıflarının sadece ilkokulların bünyesinde açılması sağlandı. Bu, ilkokul öğrencileri ile okul öncesi çocuklarının aynı çatı altında eğitim almalarına olanak tanıyor.

Almanya’nın yolu Konya’dan geçiyor! Almanya’nın yolu Konya’dan geçiyor!

Yönetmelikte yapılan diğer düzenlemeler arasında, okulların ve kayıt alanlarının coğrafi olarak kaydedilmesini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemi (MEBCBS) ile ilgili hükümlerin eklenmesi de bulunuyor. Ayrıca, öğretmenlerin haftalık ders programları yapılırken engelli öğretmenlerin, ağır engelli yakını olan öğretmenlerin ve 36 ayını doldurmamış çocuğu olan öğretmenlerin durumları dikkate alınacak.

Özel okullar 15 Ağustos'tan itibaren yüz yüze telafi eğitimlerine başlayacak

Okullarda öğrencilerin daha rahat bir şekilde beslenmeleri için teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak. 2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren öğrencilerin şubelere dağılımının dengeli olması için işlemler e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılacak.

Yer Adana! Türkiye bu günleri de gördü! Meczup, okul bastı öğretmenleri dövdü Yer Adana! Türkiye bu günleri de gördü! Meczup, okul bastı öğretmenleri dövdü

MEB'den yeni eğitim öğretim yılına ilişkin açıklama

Nakil işlemleri konusunda da kolaylıklar sağlanacak. Daha önce sadece anne ve babası çalışan çocuklar için geçerli olan bu kolaylık, yetim ve öksüz çocuklar, ailesinde ağır engelli birey bulunan çocuklar için de geçerli olacak.Devamsızlık konusunda ise öğrencilerin okula gelmeyen, derse katılmayan veya özürsüz olarak derse girmeyen durumları velilere bildirilecek. Bu bildirimler, devamsızlığın 5. günü, 10. günü ve 15. günü gibi periyotlarla yapılacak.

Suyun dibinde evlilik teklifi yaptı! Peki ne yanıt aldı? Suyun dibinde evlilik teklifi yaptı! Peki ne yanıt aldı?

Ayrıca, mevsimlik tarım işçileri ile göçer ve yarı göçer ailelerin çocuklarının okula devamını sağlamak amacıyla ailelere sorumluluklar düşecek. İlkokul öğrencileri için sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70, diğer dersler için ise 50 olarak yükseltildi.Bu değişikliklerin öğrencilerin eğitim ve yaşam koşullarını olumlu yönde etkilemesi amaçlanıyor. Özellikle okullarda daha uzun teneffüs süreleri ve sınıf geçme puanlarının artırılması, öğrenci başarısını artırmayı hedefliyor.

Kaynak: haber merkezi