Eflal, son dönemde tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Ancak anne ve babalar çocuklarına verecekleri Eflal ismiyle alakalı araştırma yapmaya devam ediyor. Eflal ismi anlamı nedir?, Eflal kelimesi ne anlama gelmektedir?, Eflal isminin kökeni nedir?, Eflal kelimesinin TDK sözlük karşılığı nedir? gibi soruların cevapları da araştırılan konular arasında bulunuyor. Eflal ismiyle alakalı merak edilen bilgilerin cevapları içeriğimizde yer alıyor. Eflal isminin özellikleri de haberimizin detayında bulunmaktadır. İşte Eflal nedir, özellikleri nelerdir? sorularının cevapları...

EFLAL NEDİR?

Eflal kelimesinin isim anlamına geçmeden önce Türk Dil Kurumu'nda nasıl yer aldığını inceleyelim. Türk Dil Kurumu'nun sitesine girip, Eflal yazdığımızda TDK'da karşımıza, ''Bu söz güncel Türkçe Sözlük'te bulunamadı'' ifadesi çıkmaktadır. Ancak Arapça kökenli olduğu bilinen Eflal nedir? sorusunun cevabı olarak; ''kurak yer ya da bitkisiz ortam'' cevabı verilebilir. 

EFLAL İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Eflal isminin anlamı da ''kurak yer ya da bitkisiz ortam'', ''Hz. Yusuf'un oğullarından birinin adı'' ve ''Cennette olduğuna inanılan, dalları gökyüzüne kadar uzanan ağaç'' şeklindedir. Erkek çocuklarına verilen Eflal isminin kökeni Arapça'dır. Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen Eflal isminin erkek çocuklarına verilmesinde dinen bir sakınca bulunmuyor. Bu yüzden gönül rahatlığıyla yeni doğacak olan çocuklarınıza Eflal ismini verebilirsiniz. ''Cennette olduğuna inanılan, dalları gökyüzüne kadar uzanan ağaç'' gibi iyi bir anlama gelen Eflal ismi son dönemde en çok tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Ancak ebeveynler, Eflal ismi ile alakalı merak ettiklerini aramaya devam etmektedir. Genel olarak tek bir isim şeklinde kullanılan Eflal isminin çok eski bir tarihe dayandığı tahmin edilmektedir.

EFLAL ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

Eflal isminin kelime anlamını, isim anlamına kısaca değindik. Tarihte Arapça kökene sahip kelimelerden biri olan Eflal isminin bazı özellikleri bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

Eflal adındaki kişiler, ayrıntılara önem verirler. Onlara her şey ayrıntıda gizlidir. Yaşadıkları ev, bulundukları ortamın ayrıntılara büyük özen gösterirler. Hatalı oldukları konulardan özür dilemekten asla çekinmezler. İdealist bir kişiliğe sahiptirler. Hata yapmaktan korkmazlar. Hata yaparak öğreneceklerine inanırlar. Çok çalışkan bir yapıya sahiptirler. İş hayatlarında başarılı olabilmek için ellerinden geleni yaparlar. Kariyer odaklı olabilirler. Ama bunun yanında dostluğa ve aile yapısına büyük önem verirler.

Editör: Orhan Duman