Türkiye'de ilk kez özel güçlere sahip bir kadın kahramanı konu alan Alya, bilim kurgu ve aksiyon sevenleri etkilemeye hazırlanıyor. Edis Görgülü, Jandae Percem, Hande Ataizi, Alper Atak, Gonca Vuslateri ve Beste Kökdemir gibi isimlerin yer aldığı film, Türkiye'de bu temayı işleyen ilk özel güçlere sahip kadın kahraman filmi olma özelliğini taşıyor. Yönetmen koltuğunda Jandae Percem'in bulunduğu filmin senaryosu İbrahim Altun'a ait.

1

Filmin vizyon tarihi 17 Kasım olarak belirlendi ve fragmanı Alper Atak tarafından, "Başrollerini paylaştığım 'Alya' 17 Kasım 2023 Cuma günü sadece sinemalarda" notuyla paylaşıldı.

Alya filminin konusu

Alya, hafızası silinen bir özel harekat ajanının gerçek kimliğini bulma mücadelesini konu edinen bir hikayeyi anlatıyor. Evlenme hazırlıkları yapan bu ajan, gizemli bir şekilde hafızasını kaybeder. Karanlık bir hükümetin oyuncağı haline gelen ajan, kendi kimliğini keşfetmek adına zorlu bir mücadeleye girişir. Zamanla geçmişini hatırlamaya başlayan ajan, bu süreçte hem gerçek kimliğini hem de şaşırtıcı gerçekleri gün yüzüne çıkarır. Hikaye, ajanın geçmişini çözerken ortaya çıkan sırlarla ve yaşadığı şoklarla şekillenir.

Kaynak: haber merkezi