Gazze'ye kara harekatına başlayan İsrail'e El Kassam Tugayları'ndan karşılık geldi. El Kassam Tugayşarı sözcüsü Ebu Ubeyde, son yaptığı konuşmada, "Düşman kara manevralarına başladı ve Gazze şehrinin kuzeybatısındaki Beyt Lahiya'nın kuzeybatısı ve Beyt Hanun sınır kapısı civarı dahil olmak üzere birçok noktaya ilerledi. Güçlerimiz Gazze'yi düşman saldırılarına karşı tüm lokasyonlardan ablukaya almak ve savunmak için çalıştı ve hala çalışıyor." dedi.


"HENÜZ BAŞLANGIÇ AŞAMASINDAYIZ"

"Son üç gündür savaşçılarımız şiddetli çatışmalara girdi ve düşmanın ilerlemesine rağmen mevzilerini ele geçirmeyi başardık." diyen Ubeyde, "Savaşçılarımız düşmanın tanklarına ve araçlarına çeşitli zırh önleyici silahlarla saldırdı. Düşman hedeflerine saldırmak için de kısa menzilli füzeler kullandılar. Savunma harekâtımız devam ediyor ve henüz başlangıç ​​aşamasındadır. Gazze düşmanın mezarlığı olacak. Bu ulustaki her onurlu asker ve savaşçıyı fırsatı değerlendirip bu savaşa katılmaya çağırıyoruz. Önümüzdeki günlerde bazı yabancı esirleri serbest bırakacağımızı arabulucu ülkelere bildirdik." dedi.

Ebu Ubeyde, İsrail ordusuna ait 22 aracın imha edildiğini söyledi. Son olarak İsrail ordusunda 2 asker daha öldürülmüştü.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ