ABD Güney Karolina'da yaşayan Ed Currie, acı biber yeme konusunda rakip tanımıyor. 'Acı'yı bir yaşam tarzı haline getiren adam, gün boyu kendi şirketinde acı sosların tadına baktıktan sonra akşam yemeği için de acı biber hazırlıyor. Ed Currie, "Bütün gün biber yiyorum. Etrafta doğru türde tatlı varsa, tatlımın üzerine acı bir şeyler koyma eğilimindeyim." diyor.

Currie, bu acı tutkusuyla tarihe yazılmak için Guinnes denemesi gerçekleştirdi. Dünyanın en acı biberi olarak bilinen 'pepper X'i' yiyen adam, 3-4 saat boyunca acıdan inlediğini söyledi. Currie, bu denemesiyle adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırdı.

SAATLERCE KRAM GİRDİ

Dünyanın en acı biberini yedikten sonra yaşadıklarını anlatan Ed, "Birinin tamamını yediğinizde tadı hemen alıyorsunuz. O anda acı vuruyor ve benim için acı dayanılmaz hale geliyor. Bir nevi coşku vericiydi. Çünkü endorfin patlaması yaşıyordum. Birisi acıyı yanma hissini dindirmek için milkshake verdi ama bu daha da kötü olmasına neden oldu. Kramplar yaşamaya başladım ve biliyorsunuz vücudunuz biberdeki kapsaisini zehir olarak algılıyor. Bu kramplar dayanılmaz hale geliyor; en azından bir erkek için. Bir doktor bana bunun adet krampına benzediğini söyledi." dedi.

"BEN BİR APTALIM"

İşin tuhaf yanı Ed, tüm bu acıları çektikten sonra akşam yemeği için acı biber aldığını belirterek, "Karımın size söyleyebileceği gibi, ben sadece bir aptalım." şeklinde konuştu

Kaynak: HABER MERKEZİ