Brüksel’de oynanan 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan’ı 3-2 yenerek altın madalyanın sahibi olan A Milli Kadın Voleybol Takımı yurda döndü. Uçağın pilotu yaptığı anonsta ”85 milyonu gururlandırdınız. Mücadelenizle Türk gençliğine örnek oldunuz. İstiklal Marşı’nı mutluluk ve gözyaşlarıyla okumamızı sağladığınız için sizlere sonsuz teşekkürler sunuyoruz” dedi. 

YURTDIŞINDAN BÜYÜK ÖVGÜ

Millilerin zaferi dünya basınında geniş yer buldu. ABD merkezli New York Times gazetesi, Türkiye'nin gururu Kadın Voleybol Milli Takımı'nın başarısını "Sorunların ortasındaki Türkiye kahramanlarını Kadın Voleybol Takımı'nda buldu" başlığı ile kaleme aldı. Amerikan gazetesi, Filenin Sultanları'nın Türkiye'de kadın gücünün en iyi örneği olduğunu belirtti.

ZAFER MEYDANLARDA KUTLANDI

TÜRKİYE, final maçını Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Anamur’a parklar ve meydanlara kurulan dev ekranlarda izledi. Son sayının ardından gözyaşları ve zafer nidaları gecenin karanlığında coşkuyla birbirine sımsıkı sarıldı. Türk bayraklarıyla sokaklarda tur atıp geç saatlere kadar zaferi coşkuyla kutladı.

İstanbul Havalimanı VIP çıkışına gelen ay-yıldızlıları coşkulu kalabalık çiçeklerle karşıladı.

Vargas oldu VARGIZ!

Milli takımın çapraz pasörü Melisa Vargas final maçında 41 sayı alarak maçın en değerli oyuncusu seçildi. Ekranları başında maçı izleyenler Vargas’a VARGIZ  diyerek bağrına bastı.

Editör: Ayşe Tunalı