AB Konseyi Başkanı Charles Michel: "Çok fazla ölü var. Orada yaşayan insanlar için sahadaki dramatik durumu gösteriyor."

Mısır, Dışişleri Bakanlığı: "Hastane bombalanmasını şiddetle kınıyoruz. Uluslararası toplum derhal şiddeti durdurmak için müdahale etmeli. Sivil hedeflere yönelik bu kasıtlı saldırı, UİH'nin ve temel insani değerlerin tehlikeli bir ihlalidir."

Kanada Başbakanı Justin Trudeau: "Gazze'den gelen haberler korkunç, yıkıcı ve kabul edilemez, hastaneye saldırmak yasa dışıdır."

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus: "DSÖ Gazze'nin kuzeyindeki El Ahli Arap Hastanesi'ne düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyor. İlk raporlar yüzlerce ölü ve yaralı olduğunu gösteriyor. Sivillerin ve sağlık hizmetlerinin derhal korunmasını ve tahliye emirlerinin geri alınmasını talep ediyoruz."


Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışma Ajansı'ndan Tamara el-Rifai: "İnsanların BM okullarına ve tesislerine sığındığı yoğun nüfuslu mülteci kamplarına saldırı son derece şok edici bir olaydır. Bu, uluslararası insancıl hukukun çok üzücü bir ihlalidir."

Katar: "İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi saldırısı "vahşice bir katliamdır."

UNICEF: "UNICEF, yüzlerce sivilin ölümüne yol açan Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor. Çocuklar, siviller ve onların kullandığı altyapıların korunması çağrısı yapılan mesajda, "Acilen ateşkes ve insani yardım erişimine ihtiyacımız var."

Lübnan Dışişleri Bakanlığı: "İsrail bombardımanına maruz kalan Gazze'deki Ehli Baptist Hastanesinde yüzlerce şehit ve Filistinli sivilin yaralanmasına yol açan iğrenç savaş suçu en güçlü şekilde kınıyoruz. İsrail bir kez daha uluslararası hukuku hiçe sayıp, kuşatma altındaki, katledilen ve kasten yok edilen bir halka ve insanlığa karşı savaş suçu işliyor. Lübnan, İsrail'in katliamlarını ve saldırılarını durdurmak, Gazze Şeridi'ne insani ve tıbbi yardım ulaştırmak, yaralı ve yaralıları tedavi etmek için uluslararası topluma bir kez daha acil müdahale çağrısında bulunuyor."
 

Kaynak: HABER MERKEZİ