1984 yılında Avusturyalı Dietrich Mateschitz ve Taylandlı Chaleo Yoovidhya tarafından kurulan ve alanında dev bir kurum haline gelen dünyaca ünlü enerji içeceği markası Red Bull, futbola yatırım yapmayı sürdürüyor.

REDBULL-3

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya ve Brezilya’da futbol kulüpleri bulunan Red Bull, son dönemde dünyaca ünlü yıldızları transfer etmesiyle dikkat çeken Suudi Arabistan Ligi’ne de girme kararı aldı.

REDBULLALRIYAD

YILDIZSIZ DİRENİYOR
 

Red Bull, Suudi Arabistan’ın Al Riyad kulübünü satın alıyor.

Belçikalı eski ünlü futbolcu Yannick Carrasco’nun çalıştırdığı Al Riyad, bu transfer döneminde diğer Suudi kulüplerinin aksine transferde oldukça cimri davrandı ve sadece 1 milyon Euro bonservis bedeli harcadı.

 

REDBULLCARRASCO
Bunun nedeni Al Riyad'ın Al-Ittihad, Al-Ahli, Al-Hilal ve Al-Nassr gibi varlık fonundan yararlanıyor olmaması. Al Riyad şu ana kadar 6 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgiyle 6 puanda.

REDBULLSADIOMANE


SALZBURG’U 5. LİG’DEN ZİRVEYE TAŞIDI

Red Bull, futbola ilk yatırımını Avusturya’nın Salzburg takımını satın alarak yaptı.


Red Bull ayrıca 2006 yılında satın aldığı Amerika Birleşik Devletleri Ligi’nde Doğu Konferansı’nda mücadele eden New York takımının da sahibi.

Alman Ligi’nde ciddi başarılar elde eden Leipzig kulübü de Red Bull bünyesinde.

2009 yılında 5. Lig’de satın aldığı SSV Markranstadt’ın adını değiştirerek Red Bull Leipzig yapan şirket inanılmaz bir başarı kazandı.

Leipzig, 5. Lig’den hızla çıkarak 2016-17’de Alman Bundesliga’ya yükseldi ve ilk sezonunda 2. oldu.

REDBULLUPOMECANO


UCUZ FUTBOLCULARI YILDIZ YAPTI

Red Bull, futbolun kalbi ve oyuncu üreticisi olarak bilinen Brezilya’ya da el etti. 2020 yılında satın aldığı ve Red Bull ismini eklediği Bragantino, Brezilya 1. Ligi’nde mücadele ediyor.

REDBULLMINAMINO

Satın aldığı kulüplerin tümünün renklerini kırmızı-beyaz olarak değiştiren Red Bull’un amacı reklam değil. Red Bull, ucuz ve yetenekli futbolcuları bularak buradan ciddi şekilde gelir elde etme amacına ulaşmayı başardı.

HAALAND2 (1)

ERLİNG HAALAND’I KEŞFETTİ

Red Bull’un tek başarısız olduğu kıta ise Afrika oldu. Firma, Gana’da kurduğu Red Bull Gana’yı 2014’te kapattı.

REDBULLTIMOWERNER


Red Bull, müthiş oyuncu arama ağıyla gençken keşfettiği Sadio Mane, Naby Keita, Dayot Upamecano, Patson Daka ve Enock Mwepu’yu ciddi fiyatlara sattı. Bu oyuncuların neredeyse tümü Avrupa’da yıldız futbolcu statüsüne ulaştı.  

REDBULLHWANG

Red Bull ayrıca, şu anda Manchester City’de forma giyen Erling Haaland, Monaco’da oynayan Takumi Minamino, Leipzig’ten Timo Werner ve Wolves’tan Hwang Hee-Chan’i de ilk keşfeden kulüp oldu.

GALİP ÖZTÜRK

Editör: Galip Öztürk