Borussia Dortmund U21 takımının futbolcusu Karim Adeyemi, kendisi için hiç de iyi olmayan bir karara imza attı. Genç futbolcu, Estonya ve Polonya ile oynanacak maç için Almanya U21 milli takımına çağrılmasına rağmen Dortmund'la kalmayı tercih ederek teklifi reddetti. Adeyemi'nin bu kararı şok etkisi yarattı. 

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Bernd Neuendorf, "Bunun bir hata olduğunu düşünüyorum. Ancak kimseyi buraya gelmeye zorlamanın bir anlamı yok. Birisinin çabasının yarısıyla ortaya çıkması takıma yardımcı olmaz. Teklifi reddetmesi, bu işi ne kadar önemsediğinin bir işareti" dedi. Neuendorf, U21'in önemli bir sıçrama tahtası olduğunu belirterek Karim Adeyemi'nin önemli bir fırsatı kaçırdığını söyledi.


Adeyemi, geleceğini A Milli Takım'da görüyor ve gelecek yıl Avrupa Şampiyonası'na katılmayı umuyor ancak yeni milli teknik direktör Julian Nagelsmann, kanat oyuncusunu henüz Almanya milli takımına çağırmadı. Adeyemi'nin U21'i reddetmesi sonrası A takıma çağrılması düşük bir ihtimal gibi gözüküyor.
 

Kaynak: ELİF KIZILÇAY