Dolar kuru, geçtiğimiz hafta yükseliş trendini sürdürerek haftayı 33,53 TL seviyesinde kapattı. Piyasalarda bu hafta ABD enflasyon verisi ön planda olacak. Ünlü ekonomist İslam Memiş, enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi durumunda dolar kurunda büyük bir dalgalanma yaşanabileceğini belirtti. Çarşamba günü sonrası için yatırımcılara dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Memiş, dolar/TL'nin 33,30-33,80 TL aralığında kalacağını öngörüyor.

Geçtiğimiz hafta dolar kuru, yükseliş eğilimini sürdürerek haftayı artışla tamamladı. Piyasalardaki bu hareketlilik devam ederken, ünlü ekonomist dolar kuru hakkında çarpıcı açıklamalara yer verdi. İşte tüm ayrıntılar...

Dolar, 33 lira seviyesinin üzerinde kalmaya devam ediyor. Kapalıçarşı'da dolar 33,53 TL'den, Euro 36,56 TL'den, İngiliz Sterlini 42,73 TL'den, İsviçre Frangı ise 38,62 TL'den işlem görmeye başladı.

'DOLARDA KIRILMA BEKLENİYOR'

Bu hafta, küresel piyasaların odak noktası ABD enflasyon verisi olacak. Altın uzmanı İslam Memiş, beklentilerin üzerinde bir enflasyon verisi gelmesi durumunda, piyasaların ciddi bir dalgalanma yaşayabileceğini belirtti.

Çarşamba günü sonrasında bir kırılma olabileceğini ifade eden Memiş, yatırımcıları bu tarihe dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Memiş, dolar/TL kurunun haftayı 33,49 TL seviyesinden kapattığını, Euro/TL'nin ise 36,61 TL seviyesinde olduğunu hatırlatarak, bu hafta için dolar/TL'nin 33,30-33,80 lira aralığında kalacağını öngördü.

Ayrıca, Euro’nun hareketliliğinin EUR/USD paritesine bağlı olarak önemli olacağını ve paritenin 1,0850-1,0950 aralığında dalgalanabileceğini belirtti.

Analistlere göre, doların yıl sonuna kadar 45 TL seviyesine kadar yükselmesi bekleniyor.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ