Federal savcılar; dört eski kolluk kuvveti mensubunun, 2019'da Kaliforniyalı bir insanının evine sahte baskın düzenlediğini belirtti. Onu milyonlarca dolar değerindeki haklarını devretmeye zorlamakla suçlandılar.

FİZİKSEL SALDIRI

ABD Kaliforniya Merkez Bölgesi Savcılık Ofisi yaptığı açıklamada; sanıkların, "sahte baskını" finanse eden mağdurun iş ortağının isteği üzerine eve girdiğini ve ona fiziksel saldırıda bulunduğunu söyledi.

YILLARDIR SORUNDU

Sahtekar dört polisin, sanki meşru bir kolluk kuvveti operasyonuymuş gibi davranarak, mağdurun Çinli kauçuk üreticisi Jiangsu Sinorgchem'deki milyonlarca dolarlık hissesinden vazgeçtiğini belirten belgeleri imzalamaya zorladığı kaydedildi. Mağdur, iş ortağıyla yıllardır bu hisseler hakkında anlaşmazlık yaşıyordu.

AİLESİ EVDEYDİ

Baskın sırasında adamın karısı ve iki çocuğu evdeydi. Mağdurun ve ortağının isimleri açıklanmadı. Ancak ortağının zengin bir Çin vatandaşı olduğu belirtildi. Polisler suçlu bulunursa 20 yıl kadar hapishanede kalabilirler.

NAKİT PARA VE İMZA

Suçlanan kişiler, mağdurdan 36.972.386 dolar nakit para ve Jiangsu Sinorgchem'deki kazançlı hisseler de dahil olmak üzere varlıklarını ortağına devretmesini talep eden sözleşme düzenledi. Eylemleri sebebiyle de mağdurun ortağından para aldılar.

Kaynak: HABER MERKEZİ