Dolar/TL kurunun yıl sonunu nasıl kapatacağı merak ediliyor. Uluslararası finans kurumları, yıl sonu tahminlerini açıkladı. HSBC, Fitch ve BNP Paribas, doların 36,0 TL seviyesinde olacağını öngörürken, Deutsche Bank tahminini 37,0 TL olarak belirtti. Commerzbank ise 35,0 TL tahmininde bulundu. ABD merkezli MorganStanley, yıl sonu dolar kuru tahminini 36,0 TL olarak açıkladı. Wells Fargo ise en düşük tahmini vererek 32,5 TL öngörüsünde bulundu. Mevcut durumda dolar/TL kuru 33,48 alış ve 33,49 satış seviyelerinde seyrediyor.
 

Uluslararası piyasalarda önemli finans kurumları, 2024 yıl sonu dolar kuru tahminlerini duyurdu. Dolar hangi seviyeyi görecek? İşte tüm detaylar...

Hükümetin uyguladığı 'yüksek faiz düşük kur' politikası nedeniyle dolar/TL kuru uzun süredir istikrarlı bir seyir izliyor.

Yılın ikinci yarısına girerken, dolar/TL kurunun yıl sonunu nasıl kapatacağı ise merak ediliyor. Uluslararası piyasalarda önemli finans kurumları, yıl sonu dolar kuru tahminlerini açıkladı.

İşte bu tahminler:

HSBC, yıl sonu dolar kuru tahminini 36,0 olarak belirledi.
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, yıl sonu dolar kuru tahminini 36,0 olarak açıkladı.

Almanya'nin en büyük bankalarından Deutsche Bank, yıl sonu dolar kuru tahminini 37,0 olarak belirledi.
Fransa merkezli bankacılık sektörünün önemli oyuncularından BNP Paribas, yıl sonu dolar kuru tahminini 36,0 olarak belirtti.

Almanya'nin önde gelen bankalarından Commerzbank, yıl sonu dolar kuru tahminini 35,0 olarak açıkladı.
ABD merkezli yatırım bankası MorganStanley, yıl sonu dolar kuru tahminini 36,0 olarak belirtti.

ABD'nin büyük bankalarından Wells Fargo, yıl sonu dolar kuru tahminini 32,5 olarak açıkladı.

GÜNCEL DOLAR KURU

ABD Doları: 33,48 (Alış) - 33,49 (Satış)
EURO: 36,60 (Alış) - 36,62 (Satış)
STERLİN: 42,61 (Alış) - 42,82 (Satış)

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ