Dolar kurundaki yükseliş, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Kapalıçarşı'da 34 TL'nin üzerine çıkan dolar, bankalararası piyasada da yükselişini sürdürüyor. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, doların yıl sonunda 38 TL'ye çıkabileceğini öngörüyor. Yüksek enflasyon ve Türk Lirası'nın değer kaybı, dolara olan talebi artırıyor. Merkez Bankası'nın sınırlı müdahaleleri ise piyasadaki endişeleri yatıştırmakta yetersiz kalıyor.

Merkez Bankası’nın sınırlı müdahalelerine rağmen dolara olan talep yeniden artış gösterdi. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Kasım ayında faiz indiriminin başlayacağını belirtti ve doların yıl sonunda 38 TL seviyesine ulaşabileceğini ifade etti.

Yüksek enflasyon, Türk Lirası’nın reel getirisini düşürürken, yatırımcıların dolara yönelmesine neden oluyor. Artan taleple birlikte serbest piyasada dolar 33,99 TL'den alınıp, 34,02 TL'den satılıyor.

Öte yandan, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole konferansında yaptığı açıklamada, 17-18 Eylül tarihlerindeki toplantıda faiz indirimi olasılığını desteklediğini belirtti.

Powell, "Politika değişikliğinin zamanı geldi. Faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı, mevcut verilere, gelişen görünüm ve risk dengesine bağlı olarak belirlenecek" diyerek sürecin nasıl ilerleyeceğine dair ipuçları verdi.

DOLAR NE KADAR?

Dolar 34,03 TL, Euro 37,99 TL, İngiliz Sterlini 44,98 TL ve İsviçre Frangı 40,30 TL.

Kaynak: HABER MERKEZİ